Decembermaand

Ik hou van december. Ik vind het een heerlijke sfeervolle maand, die voor mij in het teken van saamhorigheid, gezelligheid en de feestdagen staat. Toch heb ik dit jaar iets minder zin in de hele decemberperiode dan andere jaren.

Sinterklaas

December is een drukke maand, met allerlei feestdagen. Zo krijgt zoonlief al behoorlijk wat van Sinterklaas mee. En dat resulteert in een heel druk jongetje die alle kanten op stuitert. En die de hele dag Zie ginds komt de stoomboot wil luisteren. En dat is heerlijk en zijn goed recht (en ach, het is maar een maandje), maar soms ook erg vermoeiend (voor hem en mama).

Kerst

Dan de kerstdagen. Ik hou er van! Familie, gezelligheid, samen eten, even geen geren, gevlieg en gehaast. Toch heb ik daar dit jaar ook iets minder trek in. De kerstboom? Normaal kan ik niet wachten tot de beste Sint uit het land is en zet ik hem dan op. Nu denk ik: maar wat als de baby toch besluit om in december te komen? Dan moet de box er in en is er eigenlijk helemaal geen plek voor een kerstboom. Wees gerust, die kerstboom komt er. Kerst zonder boom? Nooit.

De kerstdagen zelf. Ik zie er wat tegen op, want ik heb geen flauw idee hoe ik me voel. En daar kan ik niet zo goed tegen. Ik wil namelijk gewoon gezellig bij alles zijn, maar ja, het is de vraag hoe ik me voel uiteraard en of ik niet op het punt sta te bevallen (het kan allemaal!).

Oud & nieuw

Nou is dat al niet mijn favoriet, ik ben namelijk doodsbenauwd voor vuurwerk. In ons dorp lopen ze nu al weer met tassen vuurwerk door de straten, yes! Wel zitten we altijd gezellig met vrienden het oude jaar uit, vieren we tegelijk een verjaardag en luiden het nieuwe jaar in. Hoe het dit jaar gaat? Ik heb nog geen idee. Ik laat dat maar even voor hoe het komen gaat. Voel ik me goed, dan kan ik altijd kijken wat ik ga doen! En misschien ben ik wel aan het bevallen 😉

Misschien ligt het meer aan het feit dat ik meer moet loslaten en niet weet wat er staat te gebeuren. Dat is lastig voor een controlefreak als ik 😉 De feestmaand komt er aan en het gaat fantastisch worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *