Crèche update: 1 jaar op de crèche

Ik bedacht me laatst in eens dat Noud nu al een jaar naar de opvang gaat. Toen hij 5 maanden was ging hij voor het eerst. Het leek me leuk om weer eens een update te schrijven, hoe het nu gaat op de crèche.

Halen & brengen

Tja, daar kan ik kort over zijn. Over het algemeen gaat dat wel goed. Noud heeft wel lievelingsleidsters, en als die er zijn, dan gaat het meestal goed. Maar is er iemand die hij niet goed kent, dan is het brullen geblazen. Nu is het net vakantieperiode geweest, dus waren er vaak wisselende leidsters in verband met de vakanties van de vaste leidsters. Gelukkig weten ze op de crèche ook, dat Noud hier wat moeite mee heeft. Dus hij mocht vaak naar de groep waar een leidster was die hij in ieder geval kende (al dan niet goed). Maar tijdens de vakanties was het brengen elke keer een drama. Neem dan ook nog deze zwangere mama, waarbij de hormonen door het lijf gieren: heerlijke combinatie. Ik weet overigens dat het snel weer goed is, dat zodra ik weg ben, Noud vaak al gelijk lekker begint te spelen.

Halen is altijd heerlijk. Ik haal altijd een heerlijk vrolijk mannetje op, die het 9 van de 10 keer super naar zijn zin heeft gehad. Ik word ook altijd hartelijk begroet met een keiharde: ‘mamaaaaaa’. De leidsters krijgen allemaal een dikke knuffel; er wordt nog even gezwaaid en we kunnen naar huis.

Ontwikkeling

Noud heeft een paar vriendjes op de crèche, waar hij graag mee speelt. Ook mag hij graag met wat oudere kindjes spelen, en probeert hij hun na te doen. De laatste tijd krijg ik ook wel wat vaker terug dat hij grenzen opzoekt en opstandig en stout is. Soms zit hij gewoon echt niet goed in z’n hum en dan krijgt iedereen er van langs als het aan Noud ligt. De eerste keer dat ik dit hoorde, vond ik dit niet leuk uiteraard. Maar het hoort er ook bij en we zullen dat uiteraard vaker mee gaan maken.

Onze ervaringen

Wij zijn over het algemeen heel tevreden over de opvang waar ons ventje 2 dagen in de week doorbrengt. We brengen hem altijd met een gerust gevoel daarheen. Ik denk dat dit het allerbelangrijkste is, dat je je kind met een gerust hart bij de opvang kunt laten. Tuurlijk zijn er ook wat kleine puntjes waar we ons wel eens aan ergeren, maar dat spreken we uit en dan wordt er rekening mee gehouden 🙂 En sommige dingen zijn gewoon niet leuk, zoals de vakanties met alle wisselingen, maar ja, om nu te eisen dat de vaste leidsters nooit meer op vakantie mogen… 😉

Gaat jouw kindje naar de opvang? En hoe ervaren jullie dit?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *