Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes …

Laten we nog even in de Sinterklaas stemming blijven, deze week. Volgende week is het al Pakjesavond en ik vind het altijd een hel om de juiste cadeaus te vinden, die ook nog eens betaalbaar zijn. Dit jaar ging het eigenlijk zonder al te veel stress en moeilijkheden. Daarom vandaag wat tips.

Voor de kids

  • Kijk al vroeg van te voren rond: er zijn heel wat winkels die al in november de leukste aanbiedingen hebben. Zo kochten wij Sinterklaas bij de Lidl een superleuk houten treinspoor voor Noud. Vorig jaar had Lidl ook heel leuk houten speelgoed, dus ik denk hoop dat dit een jaarlijks terugkomend iets is. Ik weet niet of het nog in de winkels ligt, maar online is het nog wel te bestellen.
  • Koop iets educatiefs. Noud is dol op voorlezen en we merken dat hij steeds meer interesse krijgt in langere verhaaltjes. Ik kocht voor een paar centen een leuk boekje bij de Action (aanrader), zodat we wat kunnen variëren in de verhaaltjes voor het slapen gaan.
  • Ik zit nog middenin de jonge kinderen, en hoewel Noud steeds meer interesse krijgt in cadeautjes, vindt hij voornamelijk het uitpakken nog het allerleukst. Waarom dan niet kiezen voor iets praktisch, wat je toch al nodig hebt? Een nieuw bordje, een besteksetje, hydrofiel luiers (voor de nog jongere kinderen), een nieuw setje kleding (wellicht voor kerst).

Voor de partners

  • Tja, ik ben ook hier voorstander voor praktische dingen. Sokken, warme pantoffels, douchespullen. De hele cliché, en enorm afgezaagde cadeaus, maar wanneer je het dan toch nodig bent?
  • Een nieuw spel. Manlief en ik zijn dol op het spelen van gezelschapsspellen, dus dan zit je altijd goed volgens mij.
  • Een foute kersttrui. Ik hou er van! Zo’n heerlijk zittende, warme kersttrui. Ik ben niet helemaal thuis in de etiquette van Sinterklaas, dus ik weet niet of de beste man überhaupt al iets geeft met die andere beste man er op, maar ik zou er heel gelukkig van worden!
  • Een chocoladeletter of iets anders lekkers, wat bij Sinterklaas hoort. Kan je nooit de mist mee in gaan!

Zijn jullie al helemaal klaar voor pakjesavond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *