Balans tussen werk en privé

Ik heb altijd al geroepen: als ik later moeder ben, blijf ik daarnaast ook werken. Toen ik zwanger was, was ik daar ook nog steeds van overtuigd. Toen Noud er eenmaal was, werd de drang om te gaan werken ineens een heel stuk kleiner. Ik genoot volop van mijn kleine man en was er nog helemaal niet weer aan toe om te gaan werken, toen mijn verlof aan zijn einde kwam. Ik had het geluk dat ik op dat moment geen baan had en daarmee nog de vrijheid om te kiezen om nog een maandje langer thuis te blijven. Inmiddels werk ik alweer 4 maanden bij mijn nieuwe werkgever en deel ik met jullie hoe ik probeer de balans tussen werk en privé te houden.

Maximaal uren per week

Na een paar maanden begon het bij mij echt wel weer te kriebelen. Ik wilde wel weer werken, ik wilde ook weer mijn eigen ding hebben en ’s avonds ook wat anders te kunnen vertellen dan alleen maar hoeveel luiers ik heb verschoond. Maar, ik wilde absoluut niet fulltime werken. Ik wilde namelijk ook nog tijd houden met mijn kleine mannetje en met mijn gezin. Dus koos ik er voor om maximaal 24 uur te werken. Zo heb ik 3 dagen werken en 4 dagen vrij.

Werk mee naar huis

Ik werk als ambulant werker en het gevaar daarvan is dat je werk mee naar huis neemt. In het begin vond ik dit best lastig en pakte ik snel nog even mijn mail er bij of pleegde nog even snel een telefoontje. Ook maakte ik afspraken in de avonduren, wanneer manlief thuis was. Ik kwam er al snel achter, dat dit niet was waar ik gelukkig van werd. Ik kan inmiddels mijn telefoon uitzetten op mijn vrije dagen en probeer mijn avondafspraken te beperken tot maximaal één keer per week.

Huishouden

Dit was wel even een dingetje. Het huishouden moest er natuurlijk ook nog bij. Inmiddels heb ik hier aardig een routine in gevonden. Stofzuigen doe ik elke dag, als Noud net uit bed komt. Noud speelt dan nog even in de box, ik stofzuig dan de kamer. De wekelijkse klussen doe ik op de momenten dat Noud in bed ligt. Af en toe ben ik een middag vrij, terwijl Noud op de crèche is. Dan kan ik echt even grondig door het huis heen.

Me time

Wat voor mij echt onwijs belangijk is, is me time. Ik heb dat echt wel nodig, gewoon lekker mijn eigen dingen kunnen doen. Soms pak ik even een momentje op de tijden dat Noud slaapt, maar meestal heb ik ’s avonds als Noud op bed ligt even wat tijd voor mezelf. Af en toe ga ik in het weekend er even in m’n uppie op uit, of met een vriendinnetje.

Hoe zorg jij voor een goede balans tussen werk en privé?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *