2016, wat was je mooi

De laatste dag van 2016. De hele week zie je al overal, maar dan ook echt overal, de eindejaarslijstjes weer oppoppen. Op de radio (Top 2000, hallo!), op tv, maar natuurlijk ook in bloggersland. Daar kan ik natuurlijk niet bij achterblijven, dus vandaag mijn 2016 in een notendop.

Januari

Op 1 januari begon mijn eerste verlofdag (ja, echt waar). De eerste week van januari was een week waarin ijs op de straten lag en ik van manlief een straatverbod had gekregen, zolang er nog ijs was. Verder stond januari in het teken van wachten en chillen. Ik wachte op de nesteldrang, die maar niet kwam. Ik waste alle babykleertjes en keek verder véél netflix!

Februari

De geboortemaand van mijn zoontje. Aan het eind van de maand, dat wel, dus februari was vooral ook héél veel wachten. Maar als ik terugdenk aan februari, denk ik alleen maar aan de geboorte van ons zoontje. Ik schreef al eerder over de bevalling en de kraamweek.

Maart

De eerste maand als gezin samen. Dit was een maand van wennen. Wennen aan het ouderschap, wennen aan het gezinsleven, wennen aan de nieuwe rol als moeder. Het was een pittige maand, met chronisch slaapgebrek en de borstvoeding die maar niet wilde vlotten.

April

Het echte genieten begon eigenlijk in deze maand. We begonnen met inbakeren, wat ons kleine ventje heel veel rust heeft gegeven (en daarmee ons ook ;p). Vanaf de geboorte waren er elke dag echt wel genietmomenten, maar het was toch ook vooral heel erg veel wennen. Vanaf deze maand stond het wennen niet meer op de voorgrond, maar gingen we echt genieten.

Mei

Eigenlijk moest ik deze maand weer beginnen met werken. Maar, aangezien ik net een beetje gewend was, besloot ik in juni mijn cliënt weer op te pakken en deze maand te gebruiken om nog fulltime te genieten van onze prachtige zoon. Ik was er nog niet aan toe.

Juni

Deze maand begon ik dan wel weer met werken én solliciteren. Ik had bij mijn toenmalige werk niet veel uren, dus ik ging op zoek naar iets anders. En dit ging vlotter dan ik had verwacht, ik kon kiezen uit twee aanbiedingen en had ook nog wat gesprekken staan. Ik koos voor het bedrijf wat mij het meeste aansprak en wat goed te combineren was met het gezinsleven thuis. Ik vond het heerlijk om ook weer aan het werk te zijn en weer iets voor mezelf te hebben.

Juli

Deze maand was ik nog een beetje in de vakantiemodus, want vanaf 1 augustus zou ik meer uren gaan werken bij een nieuwe baan. Noud ging een dagje wennen op de crèche en ik bereidde me langzaamaan voor op het werken.

Augustus

Ik begon bij mijn nieuwe baan, Noud ging 3 middagen in de week naar de crèche en daar moest ik enorm aan wennen. Aan mijn nieuwe werk, met een andere, specifieke doelgroep. Maar ook dat mijn ventje 3 middagen in de week op de crèche was. Wel vond ik het heerlijk om mijn eigen ding te doen (en ook de financiële kant was natuurlijk lekker!). Maar in augustus kwam ook nog een vacature voorbij die wel verdacht dicht in de buurt van mijn droomjob kwam. Ik besloot te reageren en tot mijn grote verbazing werd ik uitgenodigd en aangenomen!

September

Ik begon (alweer) op mijn nieuwe baan! En vanaf de eerste week voelde de switch goed! Het waren wel meer uren, dus het was ook weer even wennen. September was ook de maand waarin ik 27 jaar werd en de maand waarin we als gezin onze eerste vakantie gingen vieren in Center Parcs.

Oktober

Alweer een feestelijkheid: 10 jaar samen met mijn lief. Ik schreef er een blog over, wat één van de meest bekeken posts was van het afgelopen jaar. Ik begon in oktober met mijn eigen blog en ik vind het super leuk! Ik ben nog wel zoekende naar hoe ik het precies wil gaan vorm geven, voor nu gebruik ik het vooral als online dagboek!

November

Een verdrietige maand, ons Lay werd ziek en we moesten ons gaan voorbereiden op het onvermijdelijke. We hebben de onderzoeken allemaal gedaan en daar kwam uit dat Layla helaas niet meer te helpen was. Na deze onomkeerbare diagnose, kwam ze nog mee naar huis met extra medicijnen, zodat we afscheid konden nemen. Nog anderhalve week heeft ze het vol kunnen houden.

December

Een drukke, feestelijke maand met héél veel eerste keren. De eerste keer Sinterklaas, de eerste keer een weekendje weg zonder kindje, de eerste keer kerst en we maken ons nu op voor onze eerste oud & nieuw als gezin! Voor iedereen een goed uiteinde, wees voorzichtig en een heel gelukkig nieuwjaar!

2016, wat was je mooi. Het gevoel dat overheerst als ik terugdenk aan 2016 is dankbaarheid! Dankbaar voor dit prahctige jaar. Een jaar vol met hoogtepunten, met natuurlijk als grootste hoogtepunt de geboorte van zoonlief! Ik hoop dat 2017 minstens net zo mooi mag worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *