Privé online

prive-online

Met het starten van een blog, zet je natuurlijk je leven online. Uiteraard kun je zelf bepalen wat je kiest om te delen, maar toch hebben alle mensen een kijkje in je leven. Dat is iets waar ik voor heb gekozen, anders zou ik niet starten met een persoonlijke mama-blog. Toch heb ik een duidelijke scheidslijn over wat ik wel en niet zal plaatsen op het wereldwijde web.

Gegevens

Privé gegevens zal ik niet delen. Op mijn blog zal je niet mijn telefoonnummer, adres, privé mail en noem maar op vinden. Logisch lijkt mij, ik heb nog geen andere blog gevonden die dit wel doet. Tevens zal ik zo weinig mogelijk namen gebruiken, behalve mijn eigen naam en die van mijn zoontje. Ik zal daarentegen spreken over manlief, opa & oma, vriendinnetjes etc. etc. De mensen uit mijn omgeving weten dan natuurlijk over wie het gaat, maar deze mensen hebben niet gevraagd om op mijn blog te verschijnen, dus zal ik ze niet bij naam noemen. Daarnaast is mijn werk tevens een reden om zo weinig mogelijk namen te noemen. Genante verhalen zul je alleen over mijzelf lezen en niet over Noud, manlief of andere mensen uit mijn omgeving.

Foto’s

Foto’s van mezelf, de omgeving, activiteiten etc.etc. zal ik natuurlijk delen. Maar foto’s van mijn kleintje, foto’s van mijn partner etc. komen niet online. Voor Noud heb ik bewust de keuze gemaakt om geen foto’s te delen waarop hij herkenbaar te zien is te delen. Dit doe ik niet op mijn privé accounts, dus ook niet op mijn blog. Ik vind het eng, omdat ik niet weet wie deze foto’s zien en wat er met deze foto’s gebeurd. En sorry, misschien heel zwart gedacht van mij, maar we leven nu gewoon in een enorm gekke wereld. Daarnaast kiest Noud er natuurlijk niet voor om op internet geplaatst te worden, dus voor nu, geen foto’s van hem. Ook foto’s van personen uit mijn omgeving zul je hier niet snel aantreffen (en doe ik het toch, dan heb ik altijd om toestemming gevraagd). Om dezelfde reden, deze mensen hebben niet gevraagd om op mijn blog te verschijnen.

Maar… hoe dan?

Tja, nu kan ik me indenken, dat jullie je afvragen: ‘Maar, hoe dan?’ ‘Hoe doe je een mama-blog zonder foto’s van je kleintje?’ De dingen die ik op schrijf gaan natuurlijk over mama-dingen, maar gaan voornamelijk over hoe ik dingen ervaar als mama. Als ik schrijf over bijvoorbeeld een eerste keer logeren, schrijf ik mijn gevoelens daar bij en hoe ik het heb ervaren. Daar hoeft in principe natuurlijk geen foto van Noud bij. Soms zal ik een foto delen, waarop Noud niet herkenbaar is, bijvoorbeeld als hij een nieuwe broek o.i.d. aan heeft.

Ik hoop dat jullie mijn keuzes hierin kunnen begrijpen en zullen respecteren, maar bovenal hoop ik dat jullie mijn artikelen leuk genoeg vinden om te lezen, zonder babyfotootjes! Hoe denken jullie hierover?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *