Herspenspinsels #5 – Dilemma’s als werkende moeder

Vandaag weer een nieuwe hersenspinsels. Zoals jullie weten ben ik een werkende moeder en dat is een bewuste keuze geweest. Toch loop ik soms tegen dingen aan, waarbij ik dan denk: hoe dan?

Prio

Ik mag dan een werkende moeder zijn, maar Noud is prio nr 1. Is Noud ziek, dan ben ik bij hem thuis. Moet Noud naar de dokter of CB, dan probeer ik dit te regelen op een dag dat ik vrij ben. Lukt dit niet, dan regel ik met m’n werk dat ik bijvoorbeeld later kom. Ik heb het geluk dat mijn werkgever  relaxed daarin is en dat ik flexibel werk heb. Ik werk vaak een avond in de week, zodat ik wat ruimte heb om te kunnen compenseren indien nodig.

Dilemma’s

Klinkt allemaal ideaal, toch? Dat is het ook zeker en ik ben me er bewust van dat ik van geluk mag spreken dat ik zo flexibel kan werken. Maar toch loop ik soms ook tegen de moeilijkheden. Zoals gisteren: telefoon. De crèche. Dan sta ik gelijk op scherp, die bellen  namelijk niet zo maar. Noud was niet happy, niet echt ziek, maar hij wilde niks behalve op schoot. In mijn hoofd gaan alle rateltjes dan al draaien: ik moet mijn kind halen, ik moet mijn werk afspraken afzeggen, ik moet… ik moet… ik moet… Na nog even in gesprek te zijn geweest met de crèche, spraken we af dat ik m’n afspraken gewoon kon laten doorgaan en dat manlief als hij vrij was Noud zou halen. Terwijl ik naar m’n afspraak reed, ging mijn moederhart alle kanten op. Ik voelde me verantwoordelijk voor mijn cliënten, waar ik afspraken mee had. Maar tegelijkertijd wilde ik boven alles naar m’n kind. Met m’n cliënten sprak ik af dat m’n telefoon aan was, tussen de afspraken door belde ik met de crèche en toen ik hoorde dat hij lekker in slaap was gevallen en dat ik me geen zorgen meer hoefde te maken, was ik iets geruster. Toen manlief me vertelde dat Noud weer lekker rustig was bij het ophalen, dat hij lekker aan het spelen was, kon ik het iets beter op zij zetten.

Heb jij wel eens voor zo’n dilemma gestaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *