Recept: Lasagne met spinazie en zalm

Een keukenprinses wil ik mezelf niet noemen, maar ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat koken eigenlijk best leuk kan zijn. Waar voorheen manlief meestal in de keuken stond, heb ik de afgelopen jaren dat steeds meer opgepakt, omdat ik eigenlijk altijd als eerste thuis ben. Ik ben niet altijd creatief met gerechten en volg vaak een recept. Sinds Noud mee eet, probeer ik wat creatiever te zijn en te zorgen voor een lekkere maaltijd voor het hele gezin. Vandaag een recept wat hier een groot succes was.

Benodigdheden

  • 900 gram verse spinazie (de eerste keer gebruiken we 450 gram, maar omdat spinazie zo enorm slinkt, hou je dan niks over en heb je een hele karige lasagne)
  • 250 gram zalm (diepvries)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje roomkaas (wij gebruikten die van de Lidl met kruiden)
  • Pijnboompitten
  • Geraspte kaas
  • Lasagnebladen
  • Olie
  • Ovenschaal

Bereiding

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Doe wat olie in een wokpan en fruit de knoflook en ui samen tot het glazig is. Snij de zalm in blokjes en doe die bij de ui en knoflook. Bak eventjes mee tot de zalm aan alle kanten goed aangebakken is. Voeg dan stukje bij beetje de spinazie toe. Spinazie slinkt enorm dus waar eerst lijkt dat je pan enorm vol is, als het eenmaal wat slinkt, is er haast niks meer over. Doe dit tot de spinazie op is. Voeg dan het bakje roomkaas toe. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Roer de spinaziesaus goed door, dat alle roomkaas goed gesmolten is. Doe de pijnboompitten door de spinaziesaus.

Dan is het tijd om de lasagne te ‘bouwen’. Begin met een laag spinaziesaus. Daarna doe je een klein beetje geraspte kaas er op en vervolgens de lasagne bladen. Herhaal dit en zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus en wat geraspte kaas.

Dan even 25-30 minuten in de voorverwarmde oven et voilà!

Zoals je kunt lezen, voegen wij weinig kruiden toe. In dit geval vonden we dit ook niet nodig, maar als je wel wat van gekruider eten houdt, kun je naar smaak zout of peper toevoegen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *