Uittip: De Naturij

De afgelopen weken hebben we in de weekenden weinig uitjes kunnen plannen, omdat manlief druk met de tuin was. De tuin is (helaas) nog niet klaar, maar we wachten op de offerte van de hovenier, dus gingen we afgelopen weekend lekker met het gezin op pad. We gingen naar de Naturij in Drachten.

De Naturij

De Naturij is een kinderboerderij, natuurpark en speeltuin in Drachten. De entree is €4,50 p.p. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Er zijn ook opties voor een gezinspas, indien je vaker heen gaat. Gezien Drachten voor ons nou niet persé om de hoek is en we voor de eerste keer heen gingen, heb ik me daar niet in verdiept. De Naturij is goed te vinden en het staat duidelijk aangegeven, vind ik altijd een pluspunt!

Mijn mening

Hm, ik zou heel hard positief JA willen roepen. Maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn. Laat ik beginnen dat het echt wel heel leuk is. Het is ruim opgezet, je kunt er heerlijk wandelen en je komt overal wat tegen waar je kunt kijken. Van de kinderboerderij had ik echter meer verwacht. Er waren hier meer dierenweides: bij de geiten kon je gezellig naar binnen, maar dat was het ook wel. En de jonge geitjes stonden apart (en die vind ik nou net altijd zooooo schattig). Ik heb wellicht een ander beeld bij een kinderboerderij, maar ik verwachtte alle dieren lekker bij elkaar, waar je gezellig tussen door kunt wandelen. De speeltuin vond ik wel erg leuk. De kleine man werd echter al wat moe en wilde vooral op de schommel, maar je hebt voor verschillende leeftijden leuke dingen. Dit was voor het eerst waar ik een speeltoestel zag die ik ook geschikt vond voor Noud z’n leeftijd. Wat ik ook erg leuk vind, is dat er een binnenspeeltuin is. Mocht het regenen, kun je dus lekker naar binnen. Wij hebben deze overgeslagen, omdat Noud dus moe was. Wat ik jammer vind, was dat er niet echt een sfeervolle kantine was.

Aanrader?

Ja, maar wat vernieuwingen en upgrades (de kantine, echt mee starten!) zou volgens mij het park nog aantrekkelijker maken!

Ben jij wel eens bij de Naturij geweest? En wat vond je er van? 

2 gedachten over “Uittip: De Naturij”

  1. Wij wonen in Drachten en hebben sinds dit jaar een abonnement! Het is idd niet een standaard kinderboerderij, die hopelijk na het veranderen van de speelhal de komende jaren nog meer wat opgeknapt (want dat is idd wel echt nodig!)

    1. Ja, ze kunnen er denk ik nog iets veel mooiers van maken. Maar neemt niet weg dat de kinderen er nu al veel plezier hebben, en dat is natuurlijk het belangrijkste! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *