Tip: De Wereldwinkel

Ik schreef al eerder dat Noud dol is op boekjes lezen. Vaste prik is dan dus ook voorlezen voor het slapen gaan. Ik ben groot fan van het internetshoppen, dus vaak kocht ik de boekjes online. Ik kwam dan wel op de ‘standaardboekjes’ uit: Dikkie Dik, Nijntje, Woezel & Pip… Maakt helemaal niks uit, ik vind ze fantastisch. Maar gisteren kwam ik toch iets zo leuks tegens, dat ik dit even moest delen.

De Wereldwinkel

Ik kom eigenlijk nooit bij de Wereldwinkel. Terwijl je er best leuke dingetjes hebt, zeker voor cadeautjes. Maar toch, het is niet helemaal mijn winkel ofzo. Bij ons in het dorp zit nu toevallig een Wereldwinkel en gister had ik even een cadeautje nodig en gelukspoppetjes. Nou slaagde ik voor de gelukspoppetjes zeker bij de Wereldwinkel (voor het cadeautje uiteindelijk niet) en kocht ik ook nog eens een nieuw super leuk boekje voor Noud. Want jongens, ze hebben daar zulke leuke en mooie boekjes voor kinderen. Het boekje wat ik kocht voor Noud, was ook nog hartstikke goed betaalbaar (en volgens mij geldt dat voor de andere boekjes ook wel, maar hou me ten goede).

De boekjes

Voor Noud kocht ik een ‘flappenboekje’. Noud heeft nog niet het geduld om ellenlange verhalen aan te horen, maar hij vindt boekjes met flapjes fantastisch. Kan hij zelf de flapjes omdraaien, vindt ie prachtig. Nu hebben we twee boekjes van Dikkie Dik, maar die kwamen zo langzamerhand ons de neus uit en ook Noud was er wel klaar mee. Dus ging ik op zoek naar een nieuw boekje. Bij de Wereldwinkel vond ik het boekje ‘Wie maakt dat geluid’. En hij is echt prachtig gemaakt: mooie tekeningen, geen lange verhalen en Noud kan op zoek naar wat er achter de flappen zit. Gisteren is het boekje gelijk uitgeprobeerd (ik was er helaas niet bij, ik moest aan het werk), maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het een groot succes was.

Ook hebben ze daar hele leuke vingerpopboekjes. Noud kreeg er één op zijn verjaardag en we hebben ook wel eens cadeau gedaan. Echt onwijs leuk en je hebt ze in diverse varianten. Hier hebben we Zompie Zeehond en Noud pakt hem er zo nu en dan bij en vindt het geweldig als de zeehond ‘tot leven’ komt. Helemaal leuk is dan als de zeehond komt kietelen, hij schatert het uit.

Dus jongens, ben je een keer op zoek naar een leuk cadeautje, neem dan zeker eens een kijkje bij de Wereldwinkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *