Ritme met onze dreumes

Waar ik eerst maandelijks de ‘mijn baby is … maanden oud’tag deelde, lijkt me dat nu niet echt relevant meer. Het wordt een beetje veel van hetzelfde, en ik denk dat niemand daar blij van wordt. Wel wil ik vandaag met jullie het ritme van onze dreumes delen.

Slapen
Noud hangt overdag een beetje tussen 1 en 2 slaapjes in. Soms redt hij het prima op 1 slaapje van ongeveer half 1 tot 3. En soms heeft hij er nog 2 nodig, aan het eind van de ochtend en eind van de middag. S avonds gaat hij altijd tussen 7 en half 8 op bed en dan slaapt hij meestal tot 7 uur de volgende ochtend.
Eten
S ochtends krijgt Noud een fles van 120 ml + 4 schepjes Nutrilon 4. Dan gaan we wassen, tandenpoetsen, aankleden en naar beneden. Hij krijgt een broodje en soms een cracker er bij. Zo rond half 10/10 uur krijgt hij fruit en thee. Tussen de middag krijgt hij 2 broodjes, met een bekertje halfvolle melk. Als tussendoortje krijgt hij in de middag een koekje of rozijntjes met een flesje diksap. S avonds eet hij gewoon met ons mee en krijgt hij wat water. Voordat hij op bed gaat krijgt hij nog een papfles.
Spelen
En de rest van de dag wordt het entertainmentprogramma uit de kast getrokken. Ik laat me daarin voornamelijk leiden door wat Noud wil. Soms kan hij zich heel goed alleen vermaken en andere dagen moet hij wat meer vermaakt worden. Ik ga elke dag wel even met hem naar buiten. Dan maken we een wandeling, even een boodschapje doen of een stuk fietsen.  Wanneer dat op de dag is, ligt aan hoe de slaapjes op die dag uitkomen.

We hebben een aardig ritme te pakken gekregen en ik vind het fijn dat we hem daarin ook steeds wat meer kunnen sturen. Wel zijn wij ouders die kijken naar wat ons ventje nodig heeft. Dus is hij om 10 uur ’s ochtends al weer moe? Dan gaat hij dan weer z’n bed in. Heeft hij maar 1 slaapje nodig, ook prima. Hoe ziet jullie ritme er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *