Maxi Cosi Tobi

Vorige week schreef ik al dat we Noud nog steeds in een autostoeltje groep 0 hadden zitten. Of eigenlijk, scheef ik dat Noud nog steeds in de Maxi Cosi zat, maar Maxi Cosi is natuurlijk gewoon een merknaam. Het autostoeltje werd echter echt te klein en het werd tijd voor een upgrade. Vandaag deel ik onze keus met jullie!

Maxi Cosi Tobi

We kozen voor de Tobi, weer van Maxi Cosi. Maxi Cosi schrijft zelf het volgende over de Tobi:

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” is veel leuker als je peuter ook echt uit het raam kan kijken.
Vanuit de extra hoge positie in een Maxi-Cosi Tobi autostoeltje heeft je peuter goed zicht op wat er allemaal gebeurt binnen en buiten de auto. En wanneer het tijd is voor een dutje, is de Tobi gemakkelijk te verstellen naar een comfortabele ruststand.
De Tobi is voorzien van een kleurenindicator die aangeeft dat je peuter veilig is vastgezet. De Tobi wordt stevig geïnstalleerd in de auto door middel van de autogordel en een extra gordelspanner.
Onze keus
De keuze in autostoeltjes is dus reuze. Hoe wij tot onze keus kwamen? Allereerst was de keus voor het merk gemaakt: Maxi Cosi staat voor mij voor degelijkheid en betrouwbaar. Dit werd door meerdere babywinkels ook bevestigd. Ook hebben we gekeken of het stoeltje beschikt over het juiste keurmerk. De Tobi heeft het ECE R44/04 keurmerk. Wij hebben geen isofix/familiefix of hoe dat maar ook wordt genoemd tegenwoordig, dus we moesten een stoeltje die ‘ouderwets’ met gordels vastgezet kan worden. De openstaande gordels lijkt me superpraktisch (luxeprobleempje, wellicht). Tot slot is dit stoeltje ons aangeraden door vrienden, dus toen deze in de aanbieding was bij de Prenatal tijdens de Mama Mazzeldagen besloot ik hem op te halen.
Wat was voor jullie doorslaggevend in de keus om een autostoeltje?

2 gedachten over “Maxi Cosi Tobi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *