Hersenspinsels #6 – Crèche dingetjes

Tijd voor een nieuwe hersenspinsels. Noud gaat al een behoorlijke poos naar de crèche. Dit gaat super en we zijn over het algemeen heel tevreden over de opvang. Toch lopen we nu tegen een paar dingetjes aan, wat ik best ingewikkeld vind.

Foto’s

Zoals jullie weten deel ik geen foto’s op Facebook of op mijn blog van Noud. Met een reden, want ik vind het eng dat ik dan geen grip meer heb op wat er met die foto’s gebeurd en wie ze te zien krijgt. Bij de intake van de crèche vroegen ze ook of we toestemming gaven om foto’s van Noud op Facebook te plaatsen. Daar zeiden we uiteraard ‘nee’ op. Dit ging lange tijd goed, maar op zijn verjaardag verscheen er toch een foto op de FB-pagina. Ik ben dan gelijk in alle staten, maar vindt het dan ook moeilijk om daar wat van te zeggen ofzo. Want tegelijkertijd vond ik het heerlijk om even een foto te zien hoeveel plezier hij had met z’n mooie verjaardagsfeestmuts op. Manlief en ik besloten het voor deze ene keer door de vingers te zien. Dom natuurlijk, we hadden er gewoon wat van moeten zeggen op dat moment.

Want vorige week gebeurde het weer. En alles in mij schreeuwt: ‘nee, ik wil het niet’. Ik wil zelf de controle hebben wat er op Facebook komt en we hebben er gewoon geen toestemming voor gegeven. Ik zag het zaterdag pas, dat er weer een foto geplaatst was. Met enige lood in mijn schoenen ging ik gisterochtend naar de crèche met de vraag of ze daar beter om willen denken. De leidster was zichtbaar aangeslagen en vond het heel vervelend dat ze dit over het hoofd heeft gezien. Ze snapte het volkomen (haar kinderen mogen ook niet op FB). Alles opgelost, zonder enige moeite dus.

Gevoel

Toch merk ik dat dit ‘twijfelachtige’ gevoel me een beetje heeft overvallen. Ik merk dat ik nu denk: ‘nou, ze bedoelen het goed, ik vind het heel leuk om deze verjaardagsfoto te zien, dus laten we het maar voor één keer door de vingers zien’. Misschien ook omdat het nog niet eerder was gebeurd. In m’n achterhoofd zong natuurlijk toen wel: maar misschien gebeurt het nu dan wel vaker. En ja zeker, dat gebeurt dus. Logisch natuurlijk, van alle kinderen kan je het wellicht ook niet onthouden. En als dan ouders ook daar niets van zeggen, ja dan kan je snel denken bij een volgende foto: vorige keer stond hij er ook op. Maar goed, ik kon er niet langer omheen, dus ik moest er wat van zeggen. En ik denk dat dit voor mij één van de moeilijkste dingen was: ik moest mensen aanspreken op hoe ze hun werk doen, mensen waar ik een goed contact mee heb en die super goed voor mijn kindje zorgen. Ik vond het ingewikkeld, maar ben blij dat ik het gedaan heb!

 

2 gedachten over “Hersenspinsels #6 – Crèche dingetjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *