Favo’s van de dreumes (en zijn moeder)

Ik vind het altijd super leuk om de favorieten van andere ouders en hun kroost te lezen. Noud is inmiddels al een maandje een dreumes en vandaag kun je zijn favorieten lezen.

Speelgoed

Boekjes zijn groot favoriet bij Noud. Is hij verdrietig, boos of moet hij even afgeleid worden, dan lukt dat bijna altijd wel met een boekje. Vraag je aan hem: ‘Wil je een boekje lezen Noud?’ Dan pakt hij een boekje en komt lekker bij je op schoot zitten. Ook autootjes vindt hij leuk. Vooral het draaien aan de wieletjes is een succes. Ik zie hem de laatste tijd ook steeds vaker ‘rijden’ met een autootje. Tot slot vindt hij een flesje leuk, met wat water er in bijvoorbeeld. Dop er op en meneer kan er de hele middag mee rond lopen.

 

Verzorging

Dit zijn voornamelijk favorieten van mama. Bepanthen is groot favoriet en gebruik ik eigenlijk overal voor. Natuurlijk voor de billetjes als die rood zijn, maar ook als hij een schraal plekje ergens heeft, smeer ik er wat bepanthen op. Daarnaast ben ik groot fan van de hydrofiel XXL doeken van de HEMA. Ze zijn heerlijk zacht, gróót en heel fijn om Noud mee af te drogen na een lekker badje.

 

Eten en drinken

Als Noud kon praten zou hij als favoriete drinken diksap aangeven, denk ik. Melk gaat er overigens ook altijd wel in. Ik geef hem niet de hele dag door melk en diksap uiteraard, hij krijgt hier ook thee en water. Inmiddels gaat thee er ook aardig in, maar water? Nou, nee liever niet. Qua fruit blijft banaan favoriet. En qua avondeten is risotto of bruine bonen.

 

Activiteit

Noud is graag buiten, dus met dit mooie weer zijn we veel buiten te vinden. Voor ons huis is een klein speeltuintje, waar hij helemaal gek is van de glijbaan. De buurkindjes vinden het prachtig, die gaan om en om met hem van de glijbaan af. Ook fietsen vindt hij helemaal fantastisch. En zwemmen, vooral in ondiep water waar hij kan staan, blijft hij geweldig vinden.

Wat zijn de favorieten van jouw kleintje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *