Favoriete boeken


Vorige week schreef ik al over het voorlezen op jonge leeftijd. Wij begonnen met voorlezen toen Noud 3 maanden was. Maar wat voor boekje lees je nu voor aan zo’n jonge baby? En hoe lang moet het zijn? Vandaag deel ik een aantal die bij ons favoriet waren/zijn.

Flapjes-boeken

Een lange tijd zijn de flapjes-boeken groot succes geweest. In het begin vond Noud het grappig als zo’n flapje om werd geslagen en er bleek nog iets achter te zitten. Later ging hij uiteraard zelf de flappen omdraaien. We hebben twee flapjes-boeken, ééntje gericht op het slapen gaan: Kiekeboe, voor het slapen. Deze is lange tijd favoriet geweest: foto’s van baby’s, rustige achtergronden en plaatjes achter de flappen waar je bijvoorbeeld het haar van de pop kon voelen of de buik van de varken. Dikkie Dik heeft ook super leuke flapjes boeken en die is momenteel groot favoriet. Nu ik dit opschrijf bedenk ik me ineens dat we al een tijd geen Dikkie Dik hebben voorgelezen, tijd om die er weer eens bij te pakken.

Woezel en Pip

Ook de boeken van Woezel en Pip zijn hier favoriet. Maar dan wel de boeken met dikke bladzijden en met veel plaatjes. Er is een leuke serie waar een verhaaltje in zit, maar tevens een educatief aspect, zoals de eerste woordjes of tellen. Vooral de’ eerste woordjes’ zijn favoriet op dit moment. Op de rechterbladzijde staan 4 plaatjes en hij vindt het prachtig om deze dan aan te wijzen en wij dan moeten zeggen wat het is.

Dikke bladzijden

Verder hebben we een aantal boeken met dikke bladzijden waar Noud zelf mee kan spelen. Zo kreeg hij voor Sinterklaas 3 boekjes over de boerderij, dieren en voertuigen. Vooral de boerderij pakt hij steeds weer en ook daar wijst hij de plaatjes weer aan en moeten wij zeggen wat het is.

Samengevat, favoriet zijn boeken met weinig tekst en veel plaatjes. Overigens moeten het niet te veel en gedetailleerde plaatjes zijn en moeten de plaatjes herkenbaar zijn. Hij is veel bezig met aanwijzen en ‘benoemen’, dus daar moet een boekje op inspelen.

Wat is het favoriete boekje van jouw kind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *