Eerste knipbeurt


Ons kleine ventje is nog niet gezegend met een dikke bos haar. Zijn blonde koppie is prachtig, maar we hoefden nog niet met hem naar de kapper. De mat in zijn nek werd echter steeds langer en we besloten dat het zo langzamerhand wel eens tijd werd voor een knipbeurtje.

De kapper

Deze zwangere vrouw had met haar chaotische hoofd een beetje onduidelijke afspraken gemaakt. Uiteindelijk besloot ik dus maar dat ons ventje niet geknipt zou worden en dat alleen manlief en ik gingen. Maar, uiteindelijk bleek de kapper toch nog even ruimte te hebben voor ons mannetje en gingen we het gewoon proberen. Noud had tijdens de knipbeurt van ons al lekker door de kapsalon gestruind en gekeken wat er bij ons gebeurde. Bij de kapsalon hebben ze hele mooie kinderkapstoelen (bijvoorbeeld een eend) maar dat vond hij maar niks. Ook de kapmantel was héél gek. We besloten dus maar dat hij gewoon mocht blijven staan en dat hij geen kapmantel om hoefde.

Het knippen

Het knippen ging zonder problemen. Wel ging hij wat rondlopen af en toe, maar uiteindelijk is het zonder drama’s en helemaal mooi geworden. Hij was super stoer en liet eigenlijk alles wel toe. Het knippen was ook zo gebeurd, want zoals ik al zei: er zit niet heel veel haar 😉 Belangrijk was denk ik dat er echt naar hem werd gekeken: hij werd niet gedwongen een kapmantel om te hebben, hij hoefde niet ergens te zitten waar hij niet op wilde. Helemaal top dus! Ook denk ik dat het een voordeel is dat hij vaker mee gaat met ons als één van ons geknipt moet worden, dus helemaal onbekend was het niet. Na het knippen hadden we echt ineens een heel ander jongetje, terwijl er toch niet heel veel van af was. Het manneke leek ineens een stukkie ouder!

Wanneer ging jouw kindje voor het eerst naar de kapper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *