De lekkerste tussendoortjes


Wanneer je kleintje 4 maanden oud is, mag je voorzichtig een begin maken met vast voedsel. Het is een beetje afhankelijk van je kleintje of je al met 4 maanden begint of wat later. Noud was er met 4 maanden echt wel aan toe en we zijn begonnen met wat groentehapjes en daarna wat fruithapjes er bij. Vanaf het begin ging dat er prima in. Inmiddels zitten we op 3 maaltijden op een dag en 2 tussendoortjes. Vandaag deel ik de favorieten hier in huis.

Fruit

Ja hoor, twee keer op een dag krijgt Noud fruit en dat gaat er prima in. Over het algemeen lust hij alle soorten fruit wel, hoewel hij natuurlijk ook voorkeuren heeft. Zijn lievelings? Banaan! Als het aan Noud ligt, dan zou hij elke dag banaan eten. Helaas heeft hij een mama die hier niet in mee gaat, want het lijkt me niet helemaal lekker voor de darmflora 😉

Tomaatjes

Werkelijk, zet Noud een bakje tomaatjes voor en hij begint zo te glunderen, dat je de lampen verder uit kunt doen. Hier in huis zijn dus ook altijd cherrytomaatjes.

Nijntje koekjes

Ook die zijn een succes, de koekjes van Nijntje. Je hebt ze in de variant vanaf 8 maanden (die koekjes kruimelen als een gek) en dreumesbiscuit (vanaf 12 maanden).

Rozijntjes

Ook die zijn hier altijd in huis. Hij kan er heerlijk van snoepen, maar soms maalt hij er ook niet naar. Dan staat er een bakje rozijntjes op tafel en die kan er dan rustig een hele middag staan.

Maisknabbels

Een soort van chippies, maar dan specifiek voor baby’s/jonge kinderen. Waar geen zout etc. aan toegevoegd is. Ik koop ze meestal van goodies. Je hebt ze in wortelknabbels en kaasknabbels. Noud vindt ze over het algemene allebei wel prima.

Heeft jouw kindje ook een favoriet tussendoortje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *