De imiterende dreumes

Afgelopen weekend zaten manlief en ik buiten naar ons lieve kind te kijken en hoe hij zich aan het vermaken was, en ineens viel ontzettend op hoe hij in gedrag nu al onwijs op manlief lijkt. Maar ook hoe hij ongelooflijk aan het imiteren is. Dat zette me eens aan het nadenken. Hoe een kind soms een spiegel is.

Imitatie

Alles, maar dan ook alles, wordt geïmiteerd. Ik blaas om een hapje eten af te laten koelen, dan moet voordat het Noud z’n mond ingaat ook nog even geblazen worden. Tegenwoordig moet bij elke hap even geblazen worden, warm of koud. Wij lopen altijd de trap omhoog met onze hand op de trapleuning, Noud moet dit ook. Mama heeft een koude rilling, Noud zit vervolgens 5 minuten in zijn stoel te ‘rillen’. Nu lachen we er nog om, maar we moeten dus rap om ons taalgebruik gaan denken. Zou een beetje sneu zijn als zijn eerste echte woordje iets van ‘shit’ zou zijn 😉

In alles wat Noud doet, zie ik zo ongeveer mijn man. Een loopfietsje? Die staat op de kop en Noud is alles even aan het bestuderen. Staat één van onze fietsen in de tuin? Ook daar wordt alles aan geïnspecteerd. Papa ‘schudt’ even aan het speelhuisje in de speeltuin, Noud staat nog geen 2 seconden later ook te schudden aan dat speelhuisje: zal hij wel stevig genoeg zijn? Lachend zeggen we tegen elkaar: we weten wat ons te wachten staat.

Confrontatie

Noud pakte laatst een hydrofiel doek en begon alles in huis ‘af te nemen’. Toen begon ik me toch ernstig af te vragen of ik nu te vaak poets (hahaha, echt niet!) of dat het gewoon hoognodig tijd was. Ik ben dus ook maar gaan poetsen. Wanneer ik mijn schoenen in de kamer laat staan, kan ik er donder op zeggen dat Noud met mijn schoenen er aan komt lopen, alsof hij wil zeggen: ruim je rommel nou eens op mama (o jee, wie is hier de ouder).

Wat een heerlijke tijd is dit zeg! Ik geniet van alle ontwikkelingsstappen (of nou ja beter gezegd: sprongen) en ik vind dit echt een onwijs leuke fase! Herkennen jullie dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *