De consultatie check

Allereerst, sorry jongens. Het was een beetje radiostilte op mijn blog de afgelopen week. Mijn planning liep wat anders dan verwacht en daardoor kwam ik niet tot het bloggen toe. Maar vandaag ben ik er weer. Gisteren moest Noud namelijk na het consultatiebureau, het was weer even tijd voor de ‘check’. Ik vertel je vandaag hoe het ging.

De check

Tja. de gebruikelijke dingetjes werden natuurlijk als eerste even gecheckt. Wegen, meten en hoofdomtrek. Daar volgt Noud mooi zijn eigen lijntje. Goed gegroeid. Deze keer hadden we de afspraak met de kinderarts, dus die kijkt natuurlijk wat medischer. Alles werd even gecontroleerd en daar waren geen bijzonderheden te zien. Vervolgens stelde ze nog wat vragen over onder andere de spraakontwikkeling. Noud die brabbelt wel wat en roept eigenlijk de hele dag door: ‘ja’ en ‘papa’. Heel af en toe komt er iets wat op ‘mama’ lijkt tussendoor. Hij begint wel steeds meer klanken te maken en ook steeds wat gerichter te praten. Vervolgens nog wat vragen over de motoriek. De mooiste vond ik: ‘loopt hij al wat langs de meubels?’ Manlief en ik hebben er achteraf hard om gelachen, want Noud loopt al een tijdje los (kon zij ook niet weten natuurlijk). Hij zette het zelfs laatst op een lopen, omdat hij niet naar binnen wilde 😉 Conclusie (van de arts): het gaat prima. Als Noud 2 is hoeft hij pas weer heen en op zijn 4e pas weer inentingen!

Meerwaarde

Toen ik in de auto terug reed, zat ik eens bij mezelf na te denken. Wat had dit bezoekje me nu opgeleverd? Los dat ik het bureau wel belangrijk vind hoor. Het is mooi om de ontwikkelingen van het kind te kunnen volgen en op tijd in te kunnen grijpen bij afwijkingen. Ook vind ik het altijd leuk om even te weten hoe Noud gegroeid is. De groeicurves vind ik leuk om te zien. Maar in vergelijking met toen Noud er net was, man, toen liep ik de deur daar plat. “Is hij wel goed gegroeid?” dat was voor mij de belangrijkste vraag. Wij hebben een heel fijn consultatiebureau, dus dat is ook prettig. Maar die behoefte om even langs te gaan, heb ik helemaal niet meer. Het wordt nu een verplicht (maar daarom niet minder belangrijk) bezoekje. Maar dat lijkt me ook prima.

Wat vindt jij van het consultatiebureau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *