Anderhalf jaar: een update!

Hieperdepiep! Hoera, een klein beetje feest hier in huis. Onze kleine vent is vandaag namelijk 1,5 jaar! Het leek me leuk om even een update te geven. Eerder deed ik dit maandelijks, maar daar ben ik mee gestopt toen hij een jaar was. Inmiddels zijn er al weer heel veel dingen veranderd. Daarom nu een update!

Ritme

We hebben eigenlijk een heel steady ritme gevonden. Noud wordt meestal zo rond 7 uur wakker. Hij slaapt na de lunch nog, meestal zo’n 2 – 2,5 uur. En s avonds rond half 8 naar boven en rond 8 uur slaapt hij. Meneer heeft de afgelopen weken wel de neiging om ons steeds terug te roepen, omdat hij het zo gezellig vindt.

Eten & drinken 

Tja, dit wisselt eigenlijk. Momenteel eet en drinkt hij super goed. Thee is een groot favoriet bij hem en ook water doet het goed. Eten gaat ook aardig goed. Brood met kaa (kaas) is zijn favoriet. Avondeten gaat over het algemeen ook aardig goed. Noud begint vaak heel enthousiast zelf, maar op een gegeven moment begint hij te klieren, en dat is het moment dat wij ingrijpen. Soms moet er wat creativiteit aan te pas komen, maar wanneer we de lepel omtoveren tot vliegtuigjes, treintjes en brandweerauto’s (tiitaatiitaa), is zijn bordje in no time leeg! Zijn favoriet? Pasta, dat gaat altijd heel goed! En pannenkoeken, poffertjes of wat patatjes uiteraard.

Ontwikkeling

Jeetje, wat is de ontwikkeling het afgelopen half jaar razendsnel gegaan. Hij loopt hartstikke goed en is nu volop bezig met spraak! Zo gezellig. Zodra hij ’s ochtends zijn ogen open doet, vertelt hij hele verhalen en dat houdt pas weer op wanneer hij zijn oogjes weer dicht doet voor een dutje. Hij kan ook steeds beter duidelijk maken wat hij wil. Soms is het voor ons nog niet helemaal duidelijk en dan kan hij (logischerwijs) ontzettend boos worden. Hij begrijpt het meeste van wat wij zeggen. Hij is ontzettend aan het imiteren, dus we moeten erg opletten met wat we doen en wat we zeggen. Hij is druk in de weer met puzzels. Ook met een bal spelen vindt hij machtig mooi. Boekjes lezen blijft hij ook heel leuk vinden. Het liefst doet hij dit met papa/mama/opa/oma, zodat die samen met hem alles kan benoemen in het boek. Maar is er even niemand voor handen? Nou, dan leest hij zichzelf toch voor. Elke dag zien we wel weer iets, waarbij we ons afvragen: kon hij dit gisteren ook al? Wat een heerlijke tijd is dit, echt volop genieten!

Lieve kleine man. Wat ga je hard, en wat doe je het goed! Elke dag is een feestje met jou en het is genieten om samen met jou te zijn. I love you! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *