Vijf dingen die je vooraf niet verteld worden

10405596_839107429550713_7715697915295548073_n

Het moederschap, iets waar je héél veel kan lezen op het wereldwijde web. Het wemelt van de fora waar je elke vraag wel kunt vinden. Ik bracht tijdens mijn zwangerschap veel tijd door op zulke fora, maar toch waren er een aantal dingen die ik van te voren niet had verwacht. Vandaag vijf dingen die ze je van te voren niet vertellen.

De bevalling

Tja, tuurlijk weet je dat het zeer gaat doen en zo. Ik zag alleen niet echt op tegen de bevalling, simpelweg omdat ik niet wist wat me te wachten stond. En echt, ik heb een prima bevalling gehad, niks traumatisch ofzo, maar helaas was ik niet alles in een keer vergeten op het moment dat mijn kleine knul op mijn borst gelegd werd. Elke beweging, elke kleine verschuiving deed me de eerste dagen herinneren aan de topprestatie die bevallen heet!

De blauwe wolk

Tja, ik weet niet wat ik had verwacht, maar ik had toch echt gehoopt om gelijk na de bevalling weg te zweven op een blauwe wolk. En ja, die was er ook echt wel hoor, maar de eerste weken was vooral heel erg wennen aan de nieuwe situatie.

Moedergevoel

Hoe vaak ik die wel niet heb gehoord: ‘vertrouw nu maar op je moedergevoel’. En ik riep alleen maar heel hard: moedergevoel, dat heb ik nog niet hoor! En tuurlijk, ergens zit die er wel, maar dat is iets wat bij mij echt nog wel even moest groeien en ik had zeker in het begin toch nog regelmatig even bevestiging nodig.

Goed bedoeld advies

Tja, van alle kanten komen de adviezen op je af. Super lief en allemaal goed bedoeld, maar soms zie je dan door de bomen het bos niet meer. Je moet daar je eigen weg in vinden. Ik absorbeer als een spons alle adviezen, maar kies daar vervolgens mijn eigen weg in.

Een alles overwelmende liefde

Oké, deze hoort er niet helemaal thuis misschien, want iedereen verteld het je natuurlijk, maar soms overvalt mij dat gevoel nog wel eens. Vanaf de eerste ontmoeting hoort onze kleine jongen bij ons en is het niet anders geweest. Regelmatig sta ik (en manlief en de opa’s en oma’s) met tranen in mijn ogen van geluk, liefde en trots. Het is prachtig en ik geniet met volle teugen!

Moeder worden is het meest bijzondere, mooie en fantastische wat mij is overkomen, maar toch waren er een aantal dingen wat ik niet had verwacht. Herkennen jullie dit? En wat hadden jullie niet verwacht?

Bron afbeelding: mama illustrada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *