Throwback thursday #5 – Het consultatiebureau

16-12-15

Het consultatiebureau. Je hoort er zoveel verschillende verhalen over. De één nog negatiever dan de ander. Termen als ouderwets, bemoeienis, onbedoelde adviezen et cetera. Ik was dus best wel benieuwd hoe dat allemaal zou gaan. De eerste keren was ik dan ook wel een beetje zenuwachtig. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan verder.

De eerste keer

De eerste keer komt natuurlijk de wijkverpleegkundige bij je thuis. Ik vond het heel fijn dat mijn ventje toen gewogen werd, want ik maakte me echt druk over of hij genoeg groeide en of het allemaal goed ging met de borstvoeding. Toen Noud één maand was gingen we dan zelf voor het eerst naar het consultatiebureau. Ik was best zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig. Ik werd geholpen met wat er allemaal van me verwacht werd en toen had ik een gesprek met de verpleegkundige. Heel prettig gesprek, met iemand die me echt gerust kon stellen en me goed kon helpen. Noud deed het super goed!

Mijn ervaringen tot nu toe

Over het algemeen ben ik heel tevreden over het consultatiebureau. Helemaal in het begin liep ik daar ongeveer de deur plat, met al mijn onzekerheden. Er werd naar me geluisterd, er werd de tijd genomen en ik kreeg geen opdringerig advies. Ook de afspraken verliepen prima. Ik merk dat ik meer heb aan de verpleegkundige dan aan de kinderarts. De kinderarts is wat zakelijker en zoekt alles op uit een boekje. Dat geeft mij niet zo veel vertrouwen. De laatste keer was er een andere kinderarts en die was een stuk meer op de hoogte en wist me veel meer gerust te stellen! Ik ben dus eigenlijk goed te spreken over ons consultatiebureau. Ik heb veel aan hun adviezen gehad en merkte dat ik dit vooral in het begin nodig had. Nu kom ik buiten mijn afspraken eigenlijk niet meer op het bureau. Alles loopt goed (oké en de inloopspreekuren zijn verhuisd naar mijn werkdag, dus ik kan ook niet meer naar de weegmomentjes) en ik ben steeds zekerder van mezelf als moeder geworden.

Hoe zijn jouw ervaringen met het consultatiebureau?

2 gedachten over “Throwback thursday #5 – Het consultatiebureau”

  1. Hier op zich wel goede ervaringen. En al het andere gaat het linkeroor in en rechts eruit. 😉 in het begin moesten wel vaak met Lotte naar de kinderarts in het ziekenhuis. Daar haalde ik mijn tips :p En daar werd ze ook nog gemeten en gewogen. Lotte groeit en ontwikkeld volgens het boekje. Dus ik sta altijd zo weer buiten bij het CB

    1. Haha, ik ben daar niet zo goed in: ene oor in, andere oor er weer uit 😉 Ik begin dan toch altijd te twijfelen. Altijd fijn als je snel weer buiten staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *