Throwback Thursday #1 – Mijn zwangerschap

zwanger

Zwanger zijn is iets dat door veel vrouwen als iets heel moois wordt ervaren. En zeg nou zelf, het is natuurlijk ook super bijzonder dat zo’n klein mensje in je groeit! Vandaag een terugblik op mijn zwangerschap. Hoe is die verlopen, had ik veel kwaaltjes en hoe heb ik mijn zwangerschap ervaren?

De ontdekking

Toen mijn menstruatie uitbleef, had ik het nog niet gelijk door. Ik was namelijk vaker onregelmatig en wellicht kwam het nog. Toen ik echter vrij snel ook pijnlijke borsten kreeg, besloten manlief en ik toch even een testje te halen. De test was duidelijk, twee vette strepen, hartstikke zwanger dus! Dit was toen ik ongeveer 5 of 6 weken zwanger was. Emoties vochten om wie als eerste mocht. Blijdschap, verwarring en toch ook enige angst zijn denk ik de drie die dat moment het beste beschrijven. Natuurlijk blijdschap, het is een enorm wonder! Verwarring, het ging zo snel allemaal en was het wel echt zo? Angst, gaat alles wel goed? Wij hebben echt wel even tijd nodig gehad om er aan te wennen en dat is natuurlijk ook helemaal niet erg.

Het verloop

Ik had een zwangerschap die ik iedere vrouw toe wens. Ik had de eerste twee trimesters weinig klachten. Ik kon eigenlijk alles nog doen en genoot van het groeien van mijn buik. Dit ging overigens snel, héél snel! Met 10 weken vertelden we onze ouders dat ze opa & oma  zouden worden! Met 19 weken voelde ik de eerste schopjes, wat onwijs mooi en bijzonder is. De 20-weken echo was spannend en daar was ik echt wel zenuwachtig over, maar dit bleek gelukkig helemaal niet nodig te zijn. Ons kleintje groeide goed, ontwikkelde goed en de eerste angsten die ik had, verdwenen langzamerhand. Zo ergens in het derde trimester merkte ik toch wel dat het allemaal enigszins zwaarder werd. Ik had een mega buik (echt, geen grapje), ik was erg vermoeid en ik was me alvast aan het voorbereiden op de slapeloze nachten als de baby er zou zijn, want men, zodra ik in bed lag, begon de kleine lekker te trappelen in mijn buik en had ik onwijze maagzuur. Ik wist op een gegeven moment ook echt niet meer hoe ik moest liggen. Maar buiten dat, heb ik een fijne zwangerschap gehad. Ook ons kleintje vond het fijn in mijn buik, want die besloot pas met 41 weken en 2 dagen dat het wel eens tijd werd om de wereld te gaan ontdekken. Na 39 weken was ik er echt wel zat van, maar ja, je hebt het niet voor het zeggen hè. Ik had echt een mega buik en dat was ook logisch, want mijn zoontje bleek een beste negenponder te zijn!

 Zoals ik al zei, ik heb een zwangerschap gehad die ik iedere vrouw zou toewensen. Ik ben heel dankbaar dat het zo goed ging en dat ik een gezond kindje ter wereld heb mogen brengen. Hoe verliep jouw zwangerschap? En zou je het nog eens over willen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *