Structuur en regelmaat

icon-1691338_960_720

Ik was al zoooo lang op zoek naar een beetje structuur. Iets van een ritme. Dat hebben we vrij lang niet gehad (wat overigens ook heel normaal is hoor, met een baby). Ik vond dit best wel lastig, want elke keer als ik dacht een ritme te hebben gevonden, besloot ons kleine meneertje het allemaal weer anders te doen. Lekkah puh, mama! Maar nu hebben we aardig een ritme gevonden (voor hoelang het duurt). Lees je mee?

Ritme

Ik ben eigenlijk al heel lang zoekende naar een ritme. Ik denk dat één van de meest gezochte zoekopties op mijn computer was: baby .. maanden dagritme. Ik was vooral heel erg gefrustreerd dat ik dit niet/nauwelijks kon vinden of dat Noud alles weer omgooide op het moment dat ik dacht enige regelmaat te hadden gevonden. Maar nu, nu ik steeds meer vertrouwen in mezelf als mama krijg, zie ik dat mijn kleine mannetje op dat moment nog niet toe was aan een ritme, maar ik merk ook dat naarmate hij ouder wordt, we steeds meer regelmaat herkennen. Daarom durf ik het nu aan om een dagritme met jullie te delen.

7.30/8.00 uur: Noud wordt wakker en krijgt zijn eerste fles (180 ml + 6 schepjes en wat rijstebloem)

8.00/8.30 uur: wassen, aankleden en naar beneden.

8.30/9.00 uur: spelen, terwijl mama even stofzuigt

9.00/9.30 uur: samen een broodje eten

10.00 uur – 12.00 uur: Noud gaat een slaapje doen, terwijl mama zich doucht, aankleedt en klaarmaakt voor de dag. Daarna ga ik Noud z’n fruithap maken.

12.00 uur: Noud wordt wakker en krijgt een fles. Afhankelijk van het weer, gaan we daarna lekker een stuk wandelen of we gaan lekker spelen

13.00 uur: We eten samen een broodje, Noud drinkt daar wat thee bij.

14.00/14.30 – 16.00 /16.30 uur: Noud slaapt

 

16.00 uur: fruithap en wat drinken (soms krijgt hij nog een flesje melk, maar vaak laat ie die voor een groot deel staan.

18.00 uur: avondeten

19.00 / 19.30 uur: Noud gaat in bad en we maken hem klaar voor de nacht

19.30/20.00 uur: het bedritueel, Noud krijgt een fles, we lezen nog een boekje voor en dan gaat meneer lekker slapen.

Noud is een prima slaper, maar vaak moeten we toch wel één of twee keer even naar hem toe om een speentje te geven.

Hebben jullie kindjes al een vast ritme? Ik ben benieuwd hoelang Noud ons hier van laat genieten, voor hij besluit alles weer volledig om te gooien! 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *