‘Noud is 9 maanden oud’-tag

img_3437

Maandelijks wil ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkeling van mijn kleine man. Waarschijnlijk zal dit later wat minder frequent worden, maar de ontwikkelingen gaan nu zo ontzettend snel, dus ik denk dat ik maandelijks zeker een artikel kan vullen. Dit doe ik aan de hand van een tag, bedacht door Manon van Welkom Baby. Benieuwd hoe Noud’s achtste maand is gegaan? Lees dan verder.

Hoe oud is je kindje?

9 maanden!

Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?

Dit zijn schattingen, want Noud hoeft pas weer over 2 maanden naar het consultatiebureau. Toen ik laatst op de weegschaal met hem stond, gaf die 10,5 kilo aan (hij had wel net een fles gehad). Een goed gevoede jongen dus 😉 Lengte is wat lastiger te schatten. Hij heeft een groeispurt gehad. Maat 74 past eigenlijk niet meer. Ik denk dat hij 75 cm is.

Welke maat draagt je kindje?

80. Soms ook nog wat 74, maar broeken zijn echt te kort en truitjes eigenlijk ook. Tijd voor een nieuwe garderobe dus (wat een straf!)

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoeveel en hoe vaak?

Fles, we zijn sinds een paar weken op 3 flessen over gegaan. ’s Ochtends, tussen de middag en ’s avonds. Hij zit momenteel even in een fase dat hij geen zin heeft in flessen. Dus die flessen gaan niet allemaal leeg.

Wat is zijn favoriete eten?

Tja, Noud eet eigenlijk best goed en alles wel. Ik had laatste en witlof-stamppotje gemaakt, wat ie heerlijk vond. Ik merk dat Noud behoefte heeft aan afwisseling (logisch ook, dat hebben wij natuurlijk ook). Pasta vindt ie ook heerlijk.

Is je kindje afgelopen periode ziek geweest?

Ja, afgelopen week is hij wat ziek geweest. Koortsig, verkouden en veel hoesten! Hij was helemaal uit zijn hum, arm ventje!

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkelingen van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Gooien met een bal, vindt ie machtig mooi! Met de hond van opa en oma spelen is ook super leuk. Ook zijn hand-oog coördinatie wordt een stuk beter. Verder heeft ie ontdekt dat als hij een hand op zijn oor doet, geluid anders klinkt. Ik vind de ontwikkelingen zo snel gaan op dit moment. Elke dag zie ik wel weer wat, wat ie ontdekt heeft. Prahctig om te zien.

 

Hoe ervaar je het moederschap?

Tja, dat wordt ongelooflijk een beetje een standaard verhaal. Ik vind het moederschap fantastisch! Tuurlijk zijn er ook momenten dat het wat zwaarder is, bijvoorbeeld met die slapeloze nachten. Maar over het algemeen vind ik het alleen maar genieten (en tegelijkertijd hoor ik de ervaren moeders zeggen: wacht maar tot ze ouder zijn).

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

De slapeloze nachten. Dat maakte dat ik er soms echt even doorheen zit. Er is zelfs een nacht geweest dat ik zo vermoeid was, dat ik niet eens wakker ben geworden als manlief er uit ging voor Noud. Ik hoop dat we de slapeloze nachten snel weer achter de rug kunnen laten (tja, ik ben echt enorm verwend met een ventje dat over het algemeen veel slaapt).

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Het mooiste moment, dat zijn er een aantal. Ik vond het heel bijzonder dat ik met mijn kindje op schoot naar de sinterklaasintocht zat te kijken bijvoorbeeld. Ook die snelle ontwikkelingen vind ik mooi en bijzonder. Het is zo leuk om te zien dat hij zo enorm groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *