‘Noud is 8 maanden oud’-tag

2016-02-27-12-54-21

Maandelijks wil ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkeling van mijn kleine man. Waarschijnlijk zal dit later wat minder frequent worden, maar de ontwikkelingen gaan nu zo ontzettend snel, dus ik denk dat ik maandelijks zeker een artikel kan vullen. Dit doe ik aan de hand van een tag, bedacht door Manon van Welkom Baby. Benieuwd hoe Noud’s achtste maand is gegaan? Lees dan verder.

Hoe oud is je kindje?

8 maanden, precies!

Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?

Lengte weet ik echt niet. Over het algemeen zit maatje 74 hem perfect, dus ik denk zo ongeveer rond de 74 cm? Gewicht is ongeveer 9,4 kilo. Dit is gewogen op onze eigen weegschaal thuis dus enige afwijking is mogelijk.

Welke maat draagt je kindje?

74, dus 😉

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoeveel en hoe vaak?

Flesvoeding. Momenteel krijgt hij nog 4 flessen van 200 ml. ’s Ochtends en ’s avonds krijgt meneertje pap, tussen de middag nog een fles van 200 ml. Aan het eind van de dag geven we hem ook vaak nog een flesje, maar dan drinkt ie vaak ongeveer de helft.

 

Wat is zijn favoriete eten?

Pf, lastig vind ik dit. Noud is een hele makkelijke eter (nu nog in ieder geval). Alles wat ik hem voor zet, gaat er eigenlijk wel in. Ik merk dat hij afwisseling wel heel prettig vindt in het eten. Fruit is sowieso favoriet, heerlijk vindt hij dat. Aardbeien vooral. Qua groenten, tja, dat maakt hem eigenlijk niet zo veel uit.

Is je kindje afgelopen periode ziek geweest?

Nee, niet ziek. Wel was hij ongelooflijk verkouden, wat een enorme loopneus opleverde. Het belemmerde hem niet zo zeer, hij was lekker aan het spelen, maar na 2 dagen snotteren, was hij het wel zo ongelooflijk zat. Een echte kerel hè, beetje verkouden en de hele wereld vergaat 😉

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkelingen van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Hij loopt! Nou ja, achter zijn fantastische V-tech rollator, dat dan wel. Maar hij kan daarmee de kamer door rennen. Hij bedacht dit overigens helemaal zelf. De babywalker staat al een tijdje in de kamer, want hij gaat er dan voor zitten en rammen op alle knopjes. Maar ineens had hij bedacht dat als hij er achter ging staan, hij met dat ding de kamer door.

Ook heeft hij sinds afgelopen week helemaal het spelletje geven en terugpakken ontdekt. Hij komt je echt iets brengen (meestal z’n pantoffel of sok) en legt het dan in je hand. Heeeeel schattig!

Hoe ervaar je het moederschap?

Heerlijk. Net wat ik vorige week al schreef, ik geniet elke dag. Ik ben trots, als ik hem zo zie ontwikkelen. Ik sta met tranen in mijn ogen, als hij na een dag werken met een grote lach op me af komt, armpjes naar me uitstrekt en me een hele dikke knuffel en kus geeft. Ik smelt als ik mijn beide mannen lekker samen zie zitten en ik lig in een deuk als ze samen aan het ravotten zijn.

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Ik kan niet echt een moeilijk moment noemen eigenlijk. Het gaat zo goed de afgelopen maand. Deze week kreeg ik wel op de opvang en bij m’n moeder te horen, dat hij overdag wat onrustiger slaapt en wat last lijkt te hebben van verlatingsangst. Maar dat zie ik dan weer niet terug, bij mij slaapt hij super goed. Misschien begint de eenkennige fase wat in te treden, maar tot nu toe heeft dat nog niet voor moeilijke momenten gezorgd.

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Dat zijn er twee: de eerste stapjes achter de babywalker én de blijheid als ik hem weer zie na een dag werken.

Een ontzettend fijne maand, waarin meneertje weer enorm veel sprongen heeft gemaakt. De tijd vliegt, ik ben benieuwd wat komende maand ons brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *