‘Noud-is-10-maanden-oud’tag

img_3437

Maandelijks wil ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkeling van mijn kleine man. Waarschijnlijk zal dit later wat minder frequent worden, maar de ontwikkelingen gaan nu zo ontzettend snel, dus ik denk dat ik maandelijks zeker een artikel kan vullen. Dit doe ik aan de hand van een tag, bedacht door Manon van Welkom Baby. Benieuwd hoe Noud’s negende maand is gegaan? Lees dan verder.

Hoe oud is je kindje?

10 maanden en een paar dagen, op het moment van schrijven en verschijnen.

Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?

Oei, ik durf het nu echt niet meer te zeggen. Volgende maand moet ik weer naar het consultatiebureau, dus ik ben heel benieuwd hoe het met de kleine man gaat.

Welke maat draagt je kindje?

80 en van sommige merken al maat 86. C&A valt bijvoorbeeld vrij klein, dus daar draagt hij al 86 van.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoeveel en hoe vaak?

Fles. Hij krijgt drie flessen over het algemeen. ’s Ochtends, tussen de middag en ’s avonds. Hij zit sinds bijna twee weken weer in een vervelende fase waarin hij ’s nachts wakker wordt en moord en brand gilt om een fles. Die gaat ook volledig leeg. Het zal wellicht een groeispurt zijn, maar ik hoop dat hij snel weer de nachten door gaat slapen.

Wat is zijn favoriete eten?

Pasta blijft Noud zijn grote favoriet. Hij is er dol op. Momenteel gaan de fruithappen er minder goed in.

Is je kindje afgelopen periode ziek geweest?

Jep, alweer helaas. Hij heeft eerst een vervelende buikgriep gehad, die hij vervolgens door heeft gegeven aan ons en aan de rest van mijn familie die dus ook een dag later gevloerd lagen. Anderhalve week later werd hij vervolgens nog een keer gevloerd door een naar virus, hij lag namelijk drie dagen met hoge koorts plat. Zo sneu, om je kleintje zo ziek te zien

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkelingen van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Hij is heel erg bezig met stapelen en met dingen in elkaar en op elkaar zetten. Ook vindt hij het fantastisch als wij een toren voor hem bouwen, die hij vervolgens keihard om kan gooien. Ook staat hij los (maar als hij dit door heeft, laat hij zich snel weer zakken) en stapt hij aan de hand. Vindt hij ook fantastisch, wij blijven rondjes met hem lopen.

Hoe ervaar je het moederschap?

Het wordt mooier en mooier. Ik merk dat ik me steeds zekerder ga voelen in mijn rol als moeder. Een prettige ervaring. Ik geniet van de momenten dat we met zijn drieën gezellig samen spelen, van de snelle vaardigheden die hij maakt, maar ook van de momenten dat we lekker knuffelen samen en de grote lach die hij bijna altijd op zijn gezicht heeft!

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Dat mijn mannetje ziek was. Ik vind dat zo naar, het liefst zou ik het van hem willen overnemen.

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Dat is gewoon de hele decemberperiode geweest. Deze feestmaand, waarin we Sinterklaas hebben gevierd met elkaar, maar waarin ook de kerstboom in huis kwam en we deze gezellige maand zo samen hebben kunnen vieren. Enorm dankbaar hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *