New in: Mutsy Nexo

img_1717

Woensdag hebben jullie al kunnen lezen dat wij een deel van onze baby-uitzet via Marktplaats hebben gekocht. We zijn bij één ding achteraf te snel geweest en hebben te snel de kinderwagen gekocht. Hoewel hij z’n werk deed, was de kinderwagen het toch net niet. Op een gegeven moment besloten we wat rond te gaan kijken naar een buggy. En laat op dat moment nou net de Mutsy Nexo op de markt gekomen zijn. Dat was voor mij liefde op het eerst gezicht!

 

img_1724 img_1718 img_1719

Eigenschappen

Mutsy zegt zelf over de Nexo: de luxe van een verstelbare wandelwagen en het gemak van  een buggy. De nexo heeft de volgende eigenschappen:

 • De rugleuning kan volledig plat, dus je kindje kan prima liggen in deze buggy.
 • Rijdt soepel.
 • Compact.
 • Makkelijk in te klappen.
 • Ruime bagagemand.
 • Maxi-cosi kan gemonteerd worden op het frame.
 • Gewicht: 8,7 kg.

img_1721 img_1716 img_1720

Persoonlijke ervaringen

Ik hou van deze wagen! Oprecht. Allereerst, kijk de wagen even shinen. Een prachtexemplaar toch? Ik vind buggy’s over het algemeen niet heel mooi, maar deze, man, dit was liefde op het eerste gezicht. Verder is de wagen zo ontzettend soepel. Wat een genot. Met één hand is deze wagen te besturen. Ook op verschillende terreinen en ondergronden is het prima te doen. Soms is hij daar wel wat wankel, maar dat vind ik logisch, omdat het natuurlijk een lichte wagen is. Als je daar bewust van bent en er op let tijdens het wandelen gebeurt je niks. Deze wagen heeft ook vering en stevige banden (niet van die plastic ‘rrr-rrr’ wieltjes, die normaal onder een buggy zitten). Je kan de wagen gemakkelijk met één hand verstellen: van helemaal plat, tot half/half, of rechtop zittend, het kan allemaal. Een wandelwagen heeft naar mijn mening een iets dikkere voering, dat lijkt me zelf iets lekkerder zitten/liggen, maar voor kortere tochtjes kan deze buggy prima. Er zit een hele fijne boodschappenmand onder, waar je genoeg spullen in kwijt kan. Ter illustratie: gisteren had ik 4 pakken pampers met gemak onder in liggen (ja jongens, de pampers zijn in de aanbieding bij de kruidvat, tip!). En dan tot slot, je kunt deze wagen echt súper compact opvouwen. Met zitje en al. Je klapt hem overigens ook met één hand binnen één tel weer uit. Ik vind het heerlijk.

Oké, goed, ik geloof dat vrij duidelijk is dat ik fan ben van deze prachtige, luxe buggy. Vind ik er dan ook nog mindere kanten aan zitten? Ja, ook dat (al wegen die echt niet op tegen alle pluspunten). Wat ik jammer vind, is dat de buggy alleen van je af staat. Dat betekent dat je veel minder contact hebt met je kleintje. Dat is ook een kenmerk van een buggy, dus ik wist het natuurlijk toen ik hier voor koos, maar toch vind ik het jammer. Anderzijds pak ik nu vaker mijn draagzak er weer bij, dus dat is dan weer positief. Een ander puntje is dat doordat de wagen zo licht is, je uit moet kijken met wat je aan de wagen hangt. Bijvoorbeeld een luiertas. Er komt dan zoveel gewicht te hangen op het handvat, dat de wagen bij één licht duwtje al om kan klappen. Daar moet je dus wel even voorzichtig mee zijn. Tot slot, het prijskaartje. Voor een buggy, is de Nexo behoorlijk aan de prijs. Het kaartje dat er aan hangt is namelijk €300. Wij hebben het er voor over gehad, en nog geen seconde spijt van gehad. We hebben ook een heleboel andere wagens geprobeerd, maar deze was het meest solide en stevig.

Conclusie

De Mutsy Nexo is een uitermate fijne buggy, die qua comfort en luxe meer neigt richting wandelwagen dan naar buggy. Ben je op zoek naar een prettige, stevige buggy, die er ook nog eens fantastisch uit ziet? Dan is de Mutsy Nexo je nieuwe vriend!

Gebruiken jullie een buggy? En hoe zijn jullie ervaringen hier mee?

4 gedachten over “New in: Mutsy Nexo”

 1. Wij hebben heel lang onze Joolz gebruikt. Eerst de wagenbak en toen de wandelwageninzet erop. Fantastisch ding ook. We gebruikten hem niet veel meer. En voor de zomervakantie hebben we een gewone buggy gekocht. (Beperkte hoeveelheid ruimte in de auto) Een goedkoper model die ook plat kan. Die andere stond vreselijk in de weg. En dezebuggy staat mooi rechtop in de hoek. (Lotte wou trouwens al heel snel niet meer met haar gezicht naar mij toe zitten ;’) )

 2. Ik vind de mutsy hexo inderdaad ook een heel mooi ding, maar twijfel nog een beetje omdat ik veel lees dat je kind er een beetje in onderuitgezakt zit. En dat het elastiek snel verslapt waardoor je kindje niet goed rechtop kan zitten. Hierdoor twijfel ik of ik niet beter voor de nuna pepp luxx kan gaan. Wat is jouw ervaring hiermee? Bedankt!

  1. Ja dat herken ik wel. Niet dat het elastiek snel verslapt, wel dat Noud wat sneller onderuitgezakt zit. Je moet er echt voor zorgen dat de gordels goed aangespannen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *