Lieve Noud – 1 jaar!

Het is feest vandaag! Mijn lieve, kleine, maar toch ook alweer zo’n grote zoon is vandaag jarig! 1 jaar. Ik zei het geloof ik al eerder, maar ik vind zo’n eerste verjaardag best wel een dingetje. De afgelopen weken keek ik er echt naar uit en op het moment dat ik dit schrijf is het 23.00 uur woensdagavond, het huis is versiert, zijn cadeautjes staan klaar, de traktaties zijn klaar en denk ik terug aan vorig jaar, toen ik volop in de weeën zat. Ik schreef een brief aan mijn zoon:

Allerliefste Noud,

1 jaar alweer. Het is zo’n cliché, en die zul je waarschijnlijk in je leven nog heel veel horen, maar wat vliegt de tijd. Een jaar geleden dat jij mij de mooiste rol hebt gegeven die er op aarde is, jouw moeder! Een jaar moederschap, een jaar leren, een jaar ontdeken, maar bovenal een jaar genieten. Jij hebt mij in dat jaar geleerd hoe mooi het moederschap is, maar tegelijkertijd hoe moeilijk. Hoe je zo zeker als moeder kan zijn als het om je kind gaat, maar tegelijkertijd ook zo onzeker. Hoe je als moeder maar door kan blijven gaan op adrenaline. Onvoorwaardelijke liefde kwam samen met jouw geboorte. 

Wat maak je me elke dag weer trots en wat heb jij veel geleerd in dit afgelopen jaar. Je liet even op je wachten, maar 9 dagen na de uitgerekende datum vond je het wel mooi geweest en was je klaar voor de wereld. Vanaf het eerste moment was al te zien hoe zo’n sterke jongen je bent en hoeveel je al wilde. Je hoofd optillen, rollen, kijken. Al snel bleek dat je fysiek heel sterk bent. En dat je een enorme doorzetter bent. Vol frustratie proberen om te rollen, vol frustratie proberen te kruipen, op te trekken, te lopen. En het lukt je na veel proberen allemaal. Stiekem moest ik er wel eens om lachen, als je vol concentratie weer iets nieuws probeerde. Je ging er dan zo in op, dat als het dan niet lukte, je zo ontzettend boos werd. Maar je geeft niet op, je gaat net zolang door tot je iets onder de knie hebt. 

Je ontwikkeling gaat razendsnel. Ik geniet elke dag van je. Je stapt al dapper in het rond, je kletst de oren van ieders hoofd, je lacht, je kietelt, je speelt, je imiteert, je leest boekjes. Je geeft de allerliefste knuffels en kusjes! 

Vanaf vandaag ben je dan officieel geen baby meer. Een dreumes noemen ze het nu geloof ik. Het maakt niet uit, voor mij blijf je altijd mijn kleine man!

Gefeliciteerd allerliefste zoon met je allereerste verjaardag. Op naar nog zo’n prachtig jaar!

Dikke kus,

je moeder 

6 gedachten over “Lieve Noud – 1 jaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *