Eerste verjaardag – traktatie

Gisteren toen ik Noud naar de crèche bracht, werd mij gevraagd: ‘wanneer wil je zijn verjaardag hier vieren?‘ Terwijl dit gevraagd werd, dacht ik: óh ja, traktaties! Want bij een verjaardag horen traktaties. Nu zit ik totaal nog niet in de wereld van traktaties etc. etc. en ben ik totaal niet creatief, dus ik besloot even het internet af te speuren op zoek naar een leuke traktatie. Vandaag deel ik wat ideeën met jullie.

Vooraf

Voordat ik op zoek ging naar wat nou leuk zou zijn om te trakteren, had ik al wel een paar dingen bedacht. Het moest niet te moeilijk zijn (gezien mijn a-creativiteit), niet te duur, maar er wel leuk uit zien. Ik had namelijk ook al bedacht, dat ik een doosje rozijntjes kon doen, maar dat is ook wat saai. Las ik laatst een artikel over dat moeders een onderlinge competitie heeft wie de mooiste traktatie heeft, nou, ik merk dat ik niet de drive heb om enorme kunstwerken te maken, maar alleen doosje rozijnen voelt ook niet goed. Met dit in mijn achterhoofd, vond ik een paar leuke ideetjes:

Dikkie Dik

Na wat speurwerk, denk ik dat dit mijn voorkeur heeft. Makkelijk, niet te duur en het ziet er gewoon leuk uit! Dikkie Dik is hier ook favoriet, Noud vindt het heerlijk om samen door de boekjes van Dikkie Dik te bladeren. Zoek op google een plaatje van het hoofd van Dikkie Dik, print uit op oranje papier, Knippen, en plakken op een doosje rozijntjes, een zakje chips, een doosje ander snoep, je kunt het zo gek niet bedenken. Je kan ook twee Dikkie Dik hoofden op elkaar leggen, plak de onderkant aan elkaar vast en doe er bijvoorbeeld een klein rijstwafeltje in.

Eendje

‘Een 1tje voor mij, en een eendje voor jou’. Dit was mijn eerste idee: ik vond het zo schattig. En dan een koekje er bij of een doosje rozijntjes of iets dergelijks. Nu twijfel ik toch weer (hoera, voor de eeuwige twijfelkont!), want Dikkie Dik vind ik ook leuk.

Vingerpopje

Ook deze vond ik schattig. Een vingerpopje op een lange vinger of een soepstengel ofzo. En simpelheid alom! 🙂 Ik hoef er niet eens voor te knippen en te plakken 😉 Nu ik dit weer zo zie, is dit misschien ook wel een goed idee!

Je leest het, ik ben er nog steeds niet uit, maar ideeën zat. Als je nog tips hebt, lees ik ze graag in de comments! Wat heeft jouw kindje getrakteerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *