Eerste keer… kunstwerk van je baby!

16-12-13

Een nieuwe, verse eerste keer. Zoals verteld gaat mijn zoontje 2 dagen in de week naar de opvang. En gisteren heeft hij daar voor het eerst een kunstwerk mogen maken. Ik nam het natuurlijk mee naar huis en ben zo trots als een pauw!

Uh, kunst?

Ik schrijf dit op en bedenk weer even hoe dit over zal komen. Ik geloof dat ik een ongelooflijk sentimentele moeder ben, die de vegen op een papier waar werkelijk waar niks van te maken valt, het allermooiste schilderij op de hele aardbol vindt. Maar tja, welke ouders vinden dat nou niet? Terwijl ik dit nu typ, ben ik heel hard aan het bedenken hoe ik hier in vredesnaam een blogpost over moet schrijven. Maar ja, het trotse gevoel overheerst en ik wilde dit gewoon delen.

16-12-13-2

Ik had het er met manlief al eens over gehad, wanneer zouden we een zelfgemaakt werkje meekrijgen. Met moederdag of vaderdag wellicht (2017 dus). Ik had absoluut niet verwacht dat ik nu al een mooi schilderij had meegekregen. Ik vind het jammer dat ik niet bij de kliederbende aanwezig ben geweest. Ze hebben hem in z’n luiertje in de stoel gezet, een stuk papier gegeven en een klodder verf er op gedaan en meneer ging los! Gelukkig hebben ze wel foto’s gemaakt. Vervolgens heeft de leidster uit het stuk papier nog een ster en een kerstboom geknipt, een lintje er aan gedaan, zodat we die in de boom kunnen hangen.

Je snapt ongetwijfeld dat ik als onwijs trotse moeder eerst een paar foto’s van Noud z’n kunstwerken heb gemaakt, vervolgens deze op de kast gehangen en straks (als de kerstboom staat) de kersthangers in de boom hang! Ik was al op zoek naar iets leuks voor in de boom van Noud, voor zijn eerste kerst. Maar natuurlijk niks leukers dan zelfgemaakte versiersels! De verrassing was het allerleukste; ik wist van niks en toen ik hem kwam ophalen, kreeg ik gelijk zijn prachtige kunstwerken mee! Hier spreekt een trotse moeder.

Wanneer kwam jouw kindje thuis met een zelfgemaakt kunstwerk? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *