De Kraamweek

Het duurt nog even, maar na de geboorte gaan we weer de kraamweek in natuurlijk. Waar ik bij Noud me alleen maar druk kon maken om wat voor persoon er in huis zou komen en hoe ik het zou vinden dat diegene aan mijn spullen zat, ben ik nu vooral bezig met hoe het voor Noud zal zijn.

De eerste keer
Bij Noud mocht ik na 2 dagen ziekenhuis naar huis en vrij snel dat wij thuis waren, kwam de kraamverzorgster. Ik vond dat heel prettig, ik was namelijk nog zo onzeker als wat. We hadden echt een supertof mens als kraamverzorgster, die ons goed wist te ondersteunen. Toch zou ik als ik het over mocht doen, wat meer mijn rust pakken en meer om ondersteuning bij de borstvoeding vragen. Verder was het echt een heerlijke kraamweek.

Rust en regelmaat

Hoe ik dat dan deze keer voor me zie? Ik hoop natuurlijk op net zo’n heerlijke kraamweek als bij Noud. Maar een belangrijk punt: nu loopt er natuurlijk een (bijna) peuter rond, die ook recht heeft op zijn aandacht. Er gaat genoeg veranderen voor hem, dus ik hoop een rustige kraamweek in te gaan. Ik hoop daarbij op een kraamverzorgster die Noud betrekt bij van alles rondom de baby. Verder wil ik de kraamweek zo rustig als mogelijk houden. Ik wil de tijd nemen om te wennen aan ons gezinnetje van 4 en Noud deze tijd ook geven en hem hierin te ondersteunen. Noud is een kereltje die gevoelig is voor veranderingen en dit is natuurlijk nogal een verandering.

Borstvoeding

Tot slot hoop ik in de kraamweek voldoende ondersteuning te krijgen en er zelf om te vragen indien nodig bij de borstvoeding. Bij Noud heb ik prima ondersteuning gehad, maar ik dacht dat het allemaal wel liep en uiteindelijk heb ik echt heel veel problemen er bij gehad. Ik heb daarom nu al met de kraamzorginstantie afgesproken, dat wanneer ik thuis ben al vrij snel een lactatiekundige langs komt. Dit om gewoon een goede start te maken. En je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar het is fijn als een deskundige mee kan kijken en tips kan geven.

Had jij een beeld bij je kraamweek? En is die uitgekomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *