CB check

Afgelopen donderdag was het weer zo ver. Tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. De laatste keer dat ik moest komen opdraven was in augustus. Toen Noud nog maar net geboren was, stond ik zo ongeveer elke week op de stoep bij het CB om te kijken of hij wel goed groeide (onzeker en bezorgd moedertje). Ik was dus erg benieuwd wat de cijfertjes nu daadwerkelijk waren!

De cijfertjes

Onzeker over of Noud goed groeit is er allang niet meer. Dat kleine ventje eet hartstikke goed en je ziet hem groeien. Toch ben ik altijd wel benieuwd hoe groot hij nou echt is en wat hij weegt. Nou, meneer volgt prima zijn lijntje: hij is 10785 gram en 78 cm. Als de groeicurve er bij wordt gepakt, zit hij nog wel boven het gemiddelde, maar dat heeft hij altijd al gezeten, dus dat is geen probleem. Ook zijn hoofdomtrek was prima en volgde mooi de curve, maar die zegt mij nooit zoveel dus die ben ik ook alweer vergeten 😉

De check

Bij het consultatiebureau heb je de ene keer een afspraak bij de kinderarts en de andere keer bij de verpleegkundige. Deze keer hadden wij een afspraak bij de verpleegkundige. Ze keek even naar Noud z’n grove motoriek, hij mocht even een klein propje papier oppakken om zijn fijne motoriek te testen, mocht even klappen en zwaaien (en dat kan hij best, maar dacht je dat hij dit nu op commando even zou doen? nee dus!) en dat was het eigenlijk wel. Nou ja, het leukste kwam toen nog. Inentingen, want daar was het tijd voor. De laatste keer was hij vier maanden, maar nu krijgt hij alles veel bewuster mee natuurlijk. Maar ook dat deed onze topper fantastisch. Tuurlijk was het even flink huilen, maar dat was van korte duur. ’s Avonds had hij een beetje verhoging, maar verder heeft hij er gelukkig geen last van gehad!

Conclusie

Goedgekeurd!

Hoe ervaar jij de bezoeken aan het consultatiebureau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *