Babyzwemmen

img_1807

Tijdens mijn zwangerschap ging ik al geregeld zwangerschapszwemmen met een vriendin. Voordat het half uurtje zwangerschapszwemmen startte, was er babyzwemmen. Dat leek me ook zo ontzettend lekker om met ons kleintje te gaan doen! Inmiddels is Noud 9 maanden en vertel ik je hoe ik het baby zwemmen ervaar.

De eerste keer

Ik ging voor het eerst zwemmen met  Noud toen hij 3 maanden oud was. Bepakt en bezakt gingen we op pad. Ik vond het een behoorlijke onderneming. Al de voorbereiding: zwembroek, zwemluiers, handdoeken, hydrofiel luiers, bodylotion voor na het zwemmen, reserve kleding en niet te vergeten je eigen zwemspullen. Daarnaast was het ook wel even een kwestie van plannen: wanneer de fles, wanneer zijn slaapjes, etc. etc. Je wilt natuurlijk een enigszins uitgeruste baby en geen hongerige baby. Ook voor daarna: fles mee, warm maken, warm houden. En dan ben je dus nog niet eens in het zwembad 😉 Maar het moment dat Noud het water in ging en genoot van het contact, dat was alles waard! Wat heerlijk, je hebt op zo’n leuke manier contact met je kindje en er is niets mooiers dan hem zo te zien genieten. Ik vond het genieten!

Trouwe baby zwemmers

We proberen bijna elke week te gaan zwemmen. We zijn nu echt trouwe baby zwemmers. Ik geniet er zo ontzettend van en het allerbelangrijkste: Noud geniet ook volop. Je ziet ook echt dat de kleintjes ontwikkelen, hij krijgt nu veel meer mee van het zwemmen en spattert vrolijk in het rond. Als ik kan, ga ik elke week naar het zwembad. Het is echt een ontspanmomentje voor ons beiden. De onderneming is een stuk gemakkelijker, we zijn er aan gewend, dus het gaat sneller en flessen enzo sleep ik niet meer mee, maar hij krijgt een broodje na het zwemmen. Ook hou ik geen rekening meer met de slaapjes, als hij ’s ochtends tot 8 uur slaapt, krijg ik hem voor het zwemmen niet meer in bed, maar daar red hij het prima op. Dan slaapt hij na het zwemmen een lange middagslaap. Prima.

Ik zou baby zwemmen dan ook echt aanraden. Je hebt op zo’n leuke manier contact met je kindje, je kindje leert zich vrij en niet angstig te voelen in het water, het is gezellig en zo kan ik wel meer opnoemen. Ik ben heel positief!

Heb jij wel eens gezwommen met je baby? En hoe hebben jij en je kindje dit ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *