Eerste keren

silhouette-1221418_960_720

Als nieuwbakken mama heb ik in het afgelopen half jaar geloof ik nog nooit zoveel eerste keren meegemaakt. De zwangerschap was al volledig nieuw voor mij, de bevalling, maar ook na de bevalling gaat dit vrolijk door. Benieuwd naar mijn noemenswaardige eerste keren?

De eerste keer

Zodra je prachtige kindje er is, komen er ontelbaar veel eerste keren. De eerste keer vasthouden, de eerste keer borstvoeding geven, de eerste keer in bad, de eerste keer verschonen, de eerste lachjes en zo zijn er nog een heleboel andere eerste keren, waarvan ik er waarschijnlijk nog honderdenéén vergeet. De ene eerste keer is spannender dan de andere eerste keer. Natuurlijk ben je als ouder super trots als je kindje een echte lach laat zien, of een nacht doorslaapt, of zich omrolt. Iets kleins waarvan een ander misschien denkt: ‘joh, doe eens normaal, dat stelt toch niks voor?’ , is het voor jou als ouder een enorme mijlpaal (tenminste, dat vind ik dan).

 

Noemenswaardig

Een aantal eerste keren vind ik noemenswaardig genoeg om hier over te schrijven. En nee, don’t worry, ik zal niet een hele blogpost wijden aan het eerste lachje van mijn baby.  Maar ik heb inmiddels een aantal eerste keren meegemaakt die ik superspannend of mooi vond en waarvan ik denk dat vele ouders zich hier in kunnen vinden. Een aantal daarvan zal ik op mijn blog posten. Zoals bijvoorbeeld die keer dat hij zo’n heerlijke spuitluier had (nee, haha, grapje! voor dat soort dingen hoef je hier niet te komen).

 

Wat waren voor jullie eerste keren die voor jullie zo bijzonder/spannend/mooi waren? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *