14 februari: Valentijnsdag of …

14 februari. Voor de meesten zal dit ‘gewoon’ Valentijnsdag zijn. Dat was het tot mijn zwangerschap ook. Niets meer en niets minder. Totdat ik hoorde dat ik op 14 februari 2016 uitgerekend was. Toen veranderde Valentijnsdag in de dag waarop we ons babytje zouden kunnen gaan ontmoeten. Vandaag blik ik terug op de dagen  voor en na de uitgerekende datum.

Before…

Ik was natuurlijk voorbereid op het feit dat de uitgerekende datum niet zo veel zegt. De kans dat je op de uitgerekende datum bevalt is echt heel klein. Toch is de uitgerekende datum een dingetje. Tenminste, dat was het voor mij wel. De week voor de uitgerekende datum voelde ik me echt beroerd, ik was moe, ik had nergens zin meer in en eigenlijk wilde ik maar één ding: bevallen. Ik wilde ons kindje ontmoeten, ik wilde hem zien en ik was klaar met het zwanger zijn. Zo had ik me de hele zwangerschap nog niet gevoeld, dus ik hoopte echt dat dit een teken was dat het kindje er dan aan zou komen.

Valentijnsdag

14 februari brak aan en eigenlijk voelde ik ’s ochtends al aan alles: Noud zou vandaag niet zijn gezicht aan de wereld tonen. Gek genoeg sloeg toen mijn stemming ook weer helemaal om. Ik werd weer vrolijker en ik zag het allemaal wel weer zitten. In plaats van ongeduldig kwam ik in de modus: we zien het wel. Ook kwam het gevoel van: héél veel langer kan het ook niet meer duren. Manlief en ik doen eigenlijk nooit wat aan Valentijnsdag, maar we gingen altijd wel even uit eten. Vorig jaar had ik daar niet zo heel veel zin in, hoogzwanger en niet wetend wanneer het allemaal zou gaan beginnen. Dus we bestelden maar wat, zetten een serietje aan en bleven rustig afwachten.

After…

Uiteindelijk bleef Noud nog 9 dagen langer zitten 😉 Ik voelde me eigenlijk prima en deed ook rustig mijn dingetjes. Zelfs op de dag dat het allemaal begon, was ik eerst nog vrij rustig. De weeën begonnen in de avond en manlief had eerder in de gaten dan ik, dat het nu voor het echie was. Hij had zijn werk al ingelicht dat hij de volgende dag niet zou komen werken, omdat hij papa zou worden, terwijl ik nog zei: laten we het eerst nog maar even afwachten. Misschien wilde ik het nog wel even niet geloven 😉

Ben jij bevallen op de uitgerekende datum? 

Eén gedachte over “14 februari: Valentijnsdag of …”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *