Sunday Readings #8 – Redding en oppas


Goedemorgen. Leuk dat je weer een kijkje komt nemen. Elke zondagochtend deel ik 2 artikelen die ik in de afgelopen week heb gelezen die ik interessant/leuk/opmerkelijk genoeg vond en waar ik wat van vind. 

Weggebruikers redden trucker

Deze vond ik om twee redenen opmerkelijk. Één: hoe prachtig om te zien dat er zo’n prachtige samenwerking is ontstaan en dat er een keer in het nieuws is dat er wordt samengewerkt met de hulpdiensten ipv dat de hulpdiensten worden tegengewerkt. Twee: er wordt heel expliciet en verbaasd genoemd dat er ZELFS een vrouw in een rokje en op hakjes mee werkte. Uh ja, waarom niet? Waarom wekt dat verbazing? Zou er ook zo verbaasd gereageerd worden op een man in kostuum? 

Oppas via app

Dit deed me zo verbazen. Er is dus een heuse app, waarop je kan opgeven wanneer je oppas nodig hebt en dat wordt dan geregeld.  Die oppasservice zorgt dan voor een betrouwbare oppas. Er schijnt veel gebruik van gemaakt te worden. Ik las het en wist bij mezelf: niks voor mij. Als controlefreak eerste klas hou ik dat graag zelf in de hand. Ter voorbeeld: Als Noud gaat logeren bij opa en oma komt zijn hele schema er handgeschreven bij. Verder vind ik de laatste alinea heel treffend. Een vertrouwd gezicht en vastigheid is belangrijk. 

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *