Sunday readings #6 – Bevallingen

Goedemorgen. Leuk dat je weer een kijkje komt nemen. Elke zondag deel ik met jullie een tweetal artikelen uit het nieuws die mij interesseren, verbaasd deden staan of waar ik iets van vindt. Vandaag deel ik twee artikelen die al wat eerder zijn gepubliceerd, maar die ik nog niet eerder heb besproken. Het heeft te maken met bevallingen.

64-jarige vrouw bevalt van tweeling

Tja, toen ik de kop las, vond ik daar direct wat van. Mag misschien niet, maar ik deed het toch. Ik vind het bijzonder dat zoveel vrouwen en mannen op leeftijd (60+) nog kinderen krijgen. Ik vind het niet verantwoordelijk en erg egoïstisch. Misschien wordt deze vrouw wel 100 hoor, en kan ze nog heel veel van haar kinderen mee krijgen, maar die kans is natuurlijk niet erg groot. En in wat voor staat dat zal zijn, zullen we het ook maar niet over hebben. Maar toen ik dit artikel verder las, las ik dat ze ook nog een 5-jarige dochter heeft die uithuisgeplaatst is. De rateltjes beginnen dan mij te draaien en dan vraag ik me echt af, hoe het kan dat deze vrouw nogmaals zwanger is geworden. Ik heb dan voor het gemak even aangenomen dat medici hier bij hebben geholpen (gezien de leeftijd). Ik ken natuurlijk niet de achtergrond en ik zou ook absoluut niet mogen oordelen, maar in mijn hoofd krijg ik het niet kloppend. Bijzonder.

Thuisbevallingen

Het blijkt dat er de afgelopen jaren steeds minder thuisbevallingen geweest zijn. De link in dit artikel wordt gelegd met dat veel meer vrouwen voor pijnstilling kiezen en dan kan een thuisbevalling niet. Tevens wordt gezegd dat er ten onrechte een link is gelegd tussen hoge babysterfte en thuisbevalling. De mensen in dit artikel vinden het zonde en hopen dat de tendens gedraaid wordt. Ik dacht eens bij mezelf na en heb werkelijk waar nooit nagedacht over een thuisbevalling. Nou ja, misschien 1 of 2 tellen. De gedachte aan het ziekenhuis vond ik een stuk veiliger. Manlief en ik waren het daar direct over eens. Ik vind het prettig dat je in Nederland mag kiezen waar je bevalt: zo kan elke vrouw voor zichzelf de afweging maken op welke plek het voor haar het prettigst en veiligst voelt om te bevallen!

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *