Sunday readings #3 – Huisdieren en voetontwikkeling

Een nieuwe categorie op zondag. Een uitprobeerseltje. Ik ben al een tijdje zoekende naar hoe ik op mijn blog ook een stukje actualiteiten kan delen, zonder dat het een herhaling van een artikel wordt. Ik ga nu daarom elke zondag op mijn blog wat nieuwsartikelen delen, die ik heb gelezen in de afgelopen week en die mij deden verbazen of die ik interessant vond. De link kun je gewoon vinden, en ik ga eens heerlijk ongefundeerd mijn mening daarop geven. Dat vind ik namelijk heerlijk om te doen, doe ik in het dagelijks leven geregeld en manlief is dan vaak de sigaar die alles aan kan horen. Vandaag niet zozeer actuele zaken uit het nieuws, maar informatieve artikelen waar ik deze week op gezocht heb.

Huisdieren en baby

Toen Noud geboren werd hadden we een superlieve kat, Layla. Helaas hebben we haar 2 maanden geleden moeten laten in slapen. Noud was dol op Lay, andersom was het iets minder. Maar Layla was zo ontzettend lief. We hielden Noud altijd super goed in de gaten, want Noud weet nog niet altijd wat lief aaien is en een staart is natuurlijk super leuk om aan te trekken. Dit probeerden we te voorkomen. Soms ging het echter zo snel dat Noud voor we het wisten Layla te pakken had. Dat is een paar keer gebeurd, maar Layla heeft niet één keer uitgehaald naar Noud. We willen heel graag weer een kat en we zijn al bij het asiel wezen kijken (in het artikel staat ook de tip om naar het asiel te gaan en daar ben ik het helemaal mee eens: daar zitten zoveel lieve katten te wachten op een warm huisje!). We zijn nog niet geslaagd, want we zijn nu iets veeleisender. Bij ons dierenasiel staat aangegeven of een kat met kinderen om kan en bij heel veel katten staat dat ze met kinderen vanaf 12 jaar kunnen. Tja, dat duurt bij ons nog wel even. En ik wil niet het risico lopen dat we een kat in huis nemen en dat we die terug moeten brengen omdat het te stressvol voor de kat is met zo’n klein mannetje. Per toeval kwam ik op bovenstaand artikel terecht en daar staan leuke en goede tips in. De belangrijkste: Bezint eer ge begint!

Voetontwikkeling

Noud is al lange tijd bezig met optrekken, stapjes aan de hand, met z’n babywalker (die wij liefkozend rollator noemen) door het huis heen scheuren. Ik ben dus ook al een tijdje aan het zoeken naar de juiste schoenen. Tijdens mijn zoektocht, kwam ik op het artikel terecht van de voetontwikkeling, wat ik wel interessant vond. Ik ben overigens in huis ook groot voorstander van lekker op blote voetjes laten rondlopen, maar we hebben geen vloerverwarming en dan krijgt hij echt steenkoude voetjes. In huis heeft hij dus meestal leren kruipslofjes aan, wij zijn fan van die van Bambino (te koop bij de kruidvat). Het vervelende alleen is dat dit dubbele maten zijn: 18/19 of 20/21. De eerste worden nu echt te klein, de tweede zijn eigenlijk nog te groot. Gisteren liep ik tegen super leuke schoentjes aan in de juiste maat met een flexibele zool! Dat is voor mij echt een voorwaarde, dat hij wel echt goed leert zijn voet af te wikkelen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *