Sunday readings #16

Goedemorgen. Op zondag deel ik wat nieuwsfeitjes, die ik in de afgelopen week heb gelezen die ik interessant/leuk/opmerkelijk genoeg vond en waar ik wat van vind. Vandaag in Sunday Readings: Zwemvaardigheid van kinderen. 

Kinderen minder zwemvaardig 

Het was afgelopen week natuurlijk prachtig weer, dus de artikelen over veilig zonnen, goed insmeren etc. vlogen je om de oren. Maar daarbij ook artikelen over zwemmen. Want Nederlandse kinderen blijken steeds minder goed te kunnen zwemmen. En dit blijkt een trend van de afgelopen jaren te zijn, want Google er maar eens op en je vindt ook artikelen uit voorgaande jaren. Bijna nergens in Nederland is er nog schoolzwemmen (toen ik nog op school zat, kon je bij het schoolzwemmen je A-diploma halen dacht ik). Wanneer je als ouder je kind zelf een zwemdiploma wilt laten halen, kost dat een behoorlijke duit. Voor een ABC zit je al snel op €800 (in Groningen). Nu kan je als je als ouder op de armoedegrens leeft een tegemoetkoming van de gemeente krijgen, maar dat moet je ook maar net weten toch? Ik vind zwemdiploma’s wel erg belangrijk: in zo’n waterrijk land.  Maar tevens ook voor de sociale gelegenheden. In mijn kindertijd had ik regelmatig kinderfeestjes in het zwembad. Hoe sneu is het dan als een kindje niet mee kan (doen) omdat hij/zij geen zwemdiploma heeft.

Daarom besloot ik een tijdje terug om Stichting Kinderfondsen Nederland te gaan steunen. Ik liep al een tijdje met het idee rond om een goed doel te steunen. Ik wist alleen nog niet welk doel: alleen dat het een doel moest zijn die zich richt op dingen in Nederland. Toen kwam ik dit tegen en dit sprak me direct aan. Naast dat zij zich inzetten voor een zwemdiploma voor alle kinderen, doen zij nog veel meer. En nee, dit is geen promotiepraatje, maar wellicht lopen er meer mensen rond met hetzelfde gevoel als wat ik destijds had (dus toch een klein beetje promotie 😉 ).

Hoe belangrijk vind jij de zwemdiploma’s ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *