Sunday readings #13 – BKR-registratie en borstonsteking

Goedemorgen. Leuk dat je weer een kijkje komt nemen. Op zondag deel ik wat nieuwsfeitjes, die ik in de afgelopen week heb gelezen die ik interessant/leuk/opmerkelijk genoeg vond en waar ik wat van vind. Vandaag in Sunday Readings: BKR-registratie en borstontsteking.

BKR-registratie bij telefoonabonnement

Het was me al opgevallen dat na elke reclame voor een telefoonabonnement de melding kwam: ‘let op, geld lenen kost geld.’ Ik vond dat een beetje gek, want het is toch geen lening? Maar goed, het blijkt dus als jij een telefoon ‘krijgt’ bij je telefoonabonnement, kies je voor een telefoon op afbetaling (en dat is natuurlijk ook zo). Als het daar nou bij zou blijven, maar nee, vanaf 1 mei (morgen dus) is het zo dat wanneer je kiest voor een telefoon bij je abonnement die duurder is dan €250,- je een registratie in het BKR krijgt. En dat kan dus negatieve gevolgen hebben voor het aanvragen van een hypotheek oid. Ook providers hebben nu het recht om je inkomensgegevens op te vragen. Zo is een telefoonabonnement toch nog een hele investering en het zou tevens betekenen dat ik dus een BKR-registratie krijg, doordat ik een duurdere telefoon heb. Nou, nee, dank je. Daar zit ik echt niet op te wachten. Dus dan maar alvast gaan sparen om in één keer het toestel te kunnen betalen?

Borstontsteking

Ik geef al een tijd geen borstvoeding meer, maar toch is het een onderwerp wat mij blijft interesseren. Want het borstvoeding geven was bij mij één van de mooiste, maar ook één van de pijnlijkste ervaringen in mijn leven. Ik heb namelijk tot 2 keer toe een borstonsteking gekregen. En dan vraag je je af, hoe krijg je het voor elkaar? Ik vraag het me zelf soms ook nog wel eens af. In dit artikel staan wat tips hoe je het kunt voorkomen. Belangrijkste tip: ga echt door. Die melk moet er uit, die druk moet er van af. Na de tweede borstonsteking was ik er echt helemaal klaar mee en besloot ik te stoppen (ik gaf Noud al borstvoeding  vanuit de fles, door alles te kolven, omdat hij door de overproductie die ik had niet goed bij mij kon drinken). Ik belde met de advieslijn van de GGD, en die gaf aan: nou mevrouw, eerst moet die borstonsteking weg zijn en dan kan je gaan afbouwen? Huh, whut? Afbouwen. Daar had ik toch helemaal geen zin in. Ik wilde stoppen en dan wel nu! Ik heb maar braaf de adviezen gevolgd en ben blij dat ik het heb gedaan, want het zorgde dat ik nergens meer last van had. Tot slot, een laatste advies: laat je goed informeren en adviseren bij de borstvoeding. Ik nam te makkelijk aan dat het allemaal wel goed ging, terwijl het niet helemaal goed voelde en geregeld best pijn deed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *